Теми статей
Обрати теми

Заповнення рядків Розрахункової відомості по безробіттю

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Консультують фахівці редакції

 

Заповнення рядків Розрахункової відомості по безробіттю

 

Яку інформацію слід відобразити при заповненні показника «Загальна сума фактичних витрат на оплату праці з початку року (кр. 661), грн» у розділі 1 Розрахункової відомості?

(м. Миргород)

 

Не так давно Мінпраці оновив свою

Інструкцію, затверджену наказом від 18.12.2000 р. № 339*.

Окрім інших змін, трохи підкориговано

Розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків**. Зокрема, додано рядок для «самовиправлення» працедавцем допущених помилок (рядок 3.1 в розділі 2), а в розділі 1 «Загальна сума виплат, на які нараховуються страхові внески (грн)» з’явився новий показник «Загальна сума фактичних витрат на оплату праці з початку року(кр. 661), грн».

Для заповнення цього показника необхідно використовувати

кредитовий оборот по субрахунку 661 «Розрахунки за заробітною платою» за період з початку звітного року. Звертаємо увагу, що його величина може бути більше загальної суми виплат, на які нараховуються страхові внески, наведеної у графі «Усього з початку року» першої таблиці розділу 1. Як приклад причини виникнення такої різниці можна навести звільнення від утримання внесків «знизу» із сум нарахованої заробітної плати працюючим пенсіонерам*, іноземцям, особам без громадянства, які тимчасово працюють за наймом в Україні, а також обмеження максимальної величини витрат на оплату праці, з яких утримуються внески, п’ятнадцятьма розмірами прожиткового мінімуму.

* Докладніше про це — у коментарі «Внески до Фонду безробіття: Розрахункову відомість викладено в новій редакції. І не тільки...» // «БТ», 2008, № 12, с. 6.

** Уперше

подається за I квартал 2008 року.

 

Вікторія ЗМІЄНКО

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі