Теми статей
Обрати теми

Про доповнення пункту 2 Порядку нарахування, виплат і використання коштів, спрямованих для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі

Редакція БТ
Постанова від 02.02.2008 р. № 300

Сільгоспвиробники

податковий кредит з ПДВ мають відображати в загальній декларації —
нарешті КМУ вніс довгоочікувану зміну

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 02.02.2008 р. № 300

«Про доповнення пункту 2 Порядку нарахування, виплат і використання коштів, спрямованих для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі»

 

Нагадаємо, що КМУ рік тому своєю

постановою № 596 (її було опубліковано 11.04.2007 р. у газеті «Урядовий кур’єр») вилучив з п. 2 Порядку нарахування, виплат і використання коштів, спрямованих для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі, затвердженого постановою КМУ від 12.05.99 р. № 805 (далі — Порядок № 805), норму, що дозволяє відносити суми ПДВ стосовно придбаних ТМЦ, пов’язаних з виробництвом і реалізацією молока та м’яса в живій вазі переробним підприємствам, до складу податкового кредиту в загальній декларації.

ДПАУ, узявши за основу таку зміну, почала наполягати на тому, що податковий кредит, пов’язаний з придбанням ТМЦ для виробництва зазначених товарів, слід відображати

у спецдекларації з ПДВ за формою № 1 відповідно до п. 11.21 Закону про ПДВ (листи від 06.11.2007 р. № 11123/6/16-1515-23* і від 08.02.2008 р. № 2041/7/16-1517-05**. У цьому випадку, як ви розумієте, відповідні суми податкового кредиту за такими операціями на розрахунки з бюджетом не відносяться, а отже, не підлягають відшкодуванню. Така позиція головного податкового відомства неодноразово піддавалася нашій критиці.

* Див. ком. «Спецдекларація з ПДВ: ДПАУ роз’яснює, які операції сільгоспвиробникам слід відображати в спецдекларації» // «БТ», 2007, № 49, с. 4.

** Див. ком. «Спецдекларація з ПДВ: ДПАУ ще раз вирішила роз’яснити, які операції сільгоспвиробникам слід у ній відображати» // «БТ», 2008, № 13, с. 7.

І ось тепер КМУ

постановою , що коментується, доповнив п. 2 Порядку № 805 новим та важливим для сільгоспвиробників реченням (див. на с. 7«Податковий кредит з ПДВ, пов’язаний з поставками молока та м’яса в живій вазі, відображають у загальній декларації»).

 

Податковий кредит з ПДВ, пов’язаний з поставками молока та м’яса в живій вазі, відображають у загальній декларації

Оновлений п. 2 Порядку № 805

«2. Сільськогосподарські товаровиробники поставляють переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі відповідно до укладених договорів з нарахуванням податку на додану вартість за нульовою ставкою.

При цьому суми податкового кредиту за звітний період включаються до податкової декларації з податку на додану вартість платника податку, за якою здійснюються розрахунки з бюджетом».

 

Як бачимо, тепер чорним по білому написано, що операції з поставки молока та м’яса в живій вазі сільгоспвиробниками переробним підприємствам можна відображати в загальній декларації з ПДВ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі