Теми статей
Обрати теми

Як анулювати реєстрацію платника ПДВ, якщо за підсумками 2007 року обсяг оподатковуваних операцій не перевищив 300 тис. грн.

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює Нововодолазька МДПІ у Харківській області

 

Як анулювати реєстрацію платника ПДВ, якщо за підсумками 2007 року обсяг оподатковуваних операцій не перевищив 300 тис. грн.

 

Наше підприємство зареєстроване платником ПДВ понад 24 календарні місяці (включаючи місяць реєстрації). За підсумками 2007 року обсяг оподатковуваних операцій не перевищив 300000 грн., у зв’язку з чим ми вирішили надати до податкового органу заяву про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість. Які документи необхідно надати податковому органу, крім вищезазначеної заяви?

 

Якщо підприємство вирішує не бути платником ПДВ, то

необхідно разом із заявою про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість повернути податковому органу за місцем реєстрації свідоцтво платника ПДВ та всі засвідчені копії відповідно до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПАУ від 01.03.2000 р. № 79.

Відповідно до

п. 9.8 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР при анулюванні реєстрації останнім податковим періодом вважається період, який розпочинається від дня, наступного за останнім днем попереднього податкового періоду, та закінчується днем такого анулювання. Таким чином, ви повинні надати підсумкову декларацію з податку на додану вартість.

Але, зверніть увагу, якщо на день анулювання реєстрації наявні, товарні залишки або основні фонди, стосовно яких було нараховано податковий кредит у минулих або поточному податкових періодах, то треба визнати умовний продаж таких товарів за звичайними цінами та відповідно збільшити суму своїх податкових зобов’язань за наслідками податкового періоду, протягом, якого відбувається таке анулювання.

 

Людмила ВІРА, начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі