Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Призупинено дію порядку проведення земельних аукціонів

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 07.04.2008 р. № 309/2008

Призупинено дію порядку проведення земельних аукціонів

 

Президент України призупинив дію

Порядку проведення земельних аукціонів, затвердженого постановою КМУ від 22.02.2008 р. № 90 (див. калейдоскоп документів «Затверджено правила продажу земель державної та комунальної власності та під об’єктами приватизації» // «БТ», 2008, № 10). Нагадаємо, що цей Порядок визначав процедуру підготовки, організації та проведення земельних аукціонів для продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або права на їх оренду, крім земельних ділянок, на яких розташовано об’єкти, що підлягають приватизації.

Свої дії Президент пояснив тим, що Кабмін, затверджуючи цей

Порядок, перевищив свої повноваження. Адже згідно з ч. 5 ст. 137 Земельного кодексу України продаж на аукціоні земельних ділянок державної чи комунальної власності може здійснюватися тільки в порядку, установленому законом (а не постановою Кабміну). Однак слід зауважити, що для суб’єктів земельних відносин важливі не стільки причини таких дій Президента, скільки їх наслідки — первинний ринок землі на сьогодні заморожено, що провокує зростання цін на вторинному ринку землі.

Указ

набув чинності 12 квітня 2008 року.

(Указ Президента України від 07.04.2008 р. № 309/2008)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі