Теми статей
Обрати теми

Єдиний податок. Якщо підприємець-єдиноподатник працює сам, він має вести лише одну Книгу обліку доходів і витрат

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у м. Житомирі

 

Якщо підприємець-єдиноподатник працює сам, він має вести лише одну Книгу обліку доходів і витрат

 

Коли потрібно вести декілька Книг обліку доходів і витрат за формою № 10?

 

Якщо підприємець — платник єдиного податку

працює сам, яку б діяльність він не здійснював, йому необхідно заводити і вести лише одну Книгу обліку доходів і витрат за ф. № 10. Якщо він здійснює торговельну діяльність і має найманих працівників, крім «власної» Книги ф. № 10 йому необхідно придбати і зареєструвати в податковому органі ще по одній Книзі ф. № 10 на кожного найманого працівника, який займається реалізацією товарів (п. 3 постанови КМУ від 16.03.2000 р. № 507). При цьому на тих найманих працівників, які не займаються реалізацією товарів (вантажники, охоронці, робітники тощо), Книги ф. № 10 заводити не потрібно. Із книг найманих працівників уся інформація має вноситися до книги самого підприємця.

У Книзі ф. № 10, яку веде найманий працівник, має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові підприємця-єдиноподатника, прізвище, ім’я, по батькові найманого працівника, а також серію та номер виданої останньому Довідки про трудові відносини фізичної особи з платником єдиного податку. При звільненні та прийнятті на роботу іншого працівника підприємець самостійно вносить до Книги ф. № 10 аналогічні відомості про нового працівника. У разі припинення підприємницької діяльності, звільнення працівника без працевлаштування нового або закінчення сторінок у книзі, після внесення до Книги ф. № 10 відповідного запису працівником податкового органу, книга, яку було заведено на найманого працівника, залишається на зберіганні у підприємця протягом трьох років.

 

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі