Теми статей
Обрати теми

Єдиний податок. Що робити, якщо отримали виручку понад 1 млн грн.

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у м. Житомирі

 

Що робити, якщо отримали виручку понад 1 млн грн.

 

Підприємство, що перебуває на спрощеній системі оподаткування, у лютому 2008 року отримало виручку від реалізації продукції, що перевищила 1 мільйон гривень. Чи потрібно в цьому випадку сплачувати податок на прибуток?

 

Основним нормативним документом, що регулює питання застосування спрощеної системи оподаткування, є

Указ про єдиний податок. Відповідно до ст. 1 Указу спрощена система оподаткування, обліку та звітності запроваджується, зокрема, для юридичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності будь-якої організаційно-правової форми власності, у яких за рік середньоспискова чисельність працюючих не перевищує 50 осіб і обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) не перевищує 1 мільйон гривень.

Якщо ж не виконується хоча б одна з перелічених вище умов, то платник єдиного податку

повинен перейти на загальну систему оподаткування, обліку та звітності, починаючи з наступного звітного періоду (кварталу) відповідно до ст. 7 Указу пр оєдиний податок.

Це означає:

якщо у лютому 2008 року обсяг виручки підприємства за рік перевищив 1 мільйон гривень, то з другого кварталу 2008 року, а саме з квітня, воно переходить на загальну систему оподаткування і відповідно сплачує податок на прибуток. При цьому виручка, що надійшла в березні 2008 року, тобто після перевищення зазначеного критерію, має обкладатися єдиним податком.

Як відомо, усі платники податку на прибуток подають декларацію незалежно від того, чи виникло у них податкове зобов’язання, чи ні. Тому, вже за другий квартал 2008 року необхідно буде подати декларацію з податку на прибуток.

 

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі