Теми статей
Обрати теми

Єдиний податок. Єдиноподатники не сплачують збір за спецводокористування

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у м. Житомирі

 

Єдиноподатники не сплачують збір за спецводокористування

 

Чи повинен приватний підприємець, який працює на спрощеній системі оподаткування та здає в оренду приміщення автомийки іншому приватному підприємцю, також платнику єдиного податку, який користується технічною водою, сплачувати збір за спеціальне використання водних ресурсів ?

 

Відповідно до

п. 3 Порядку № 1494, та п. 2.1 Інструкції № 231 платниками збору за спеціальне використання водних ресурсів є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, а також громадяни — суб’єкти підприємницької діяльності, які використовують водні ресурси та користуються водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту.

Однак

ст. 6 Указу про єдиний податок визначено, що суб’єкт малого підприємництва, який сплачує єдиний податок, не є платником збору за спеціальне використання природних ресурсів.

Якщо приватний підприємець сплачує єдиний податок, то він не є платником збору за спеціальне використання водних ресурсів, оскільки цей збір є складовою збору за спеціальне використання природних ресурсів.

 

Тетяна ЛУЦУК,
 начальник відділу масово-розяснювальної роботи та звернення громадян ДПІ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі