Теми статей
Обрати теми

Зовнішньоекономічна діяльність. Як підтвердити податковий кредит з ПДВ при імпорті послуг

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

 

Як підтвердити податковий кредит з ПДВ при імпорті послуг

 

Наше підприємство — платник ПДВ отримує послуги від нерезидента на митній території України. Які документи необхідні для віднесення до податкового кредиту сум ПДВ, сплачених підприємством як податковим агентом?

 

Нагадаємо, що відповідно до

п. 4.3 Закону про ПДВ для послуг, які поставляються нерезидентами з місцем їх надання на митній території України, базою оподаткування є договірна (контрактна) вартість таких робіт (послуг) із урахуванням акцизного збору, а також інших податків, зборів (обов’язкових платежів), за винятком податку на додану вартість, що включаються до ціни поставки робіт (послуг), згідно із законами України з питань оподаткування. Визначена вартість перераховується в українські гривні за курсом НБУ, що діяв на кінець операційного дня, що передує дню, коли було складено акт, який засвідчує факт отримання послуг.

При цьому датою виникнення податкових зобов’язань при отриманні послуг від нерезидента є дата списання коштів з розрахункового рахунка платника податку в оплату послуг або дата оформлення документа, що засвідчує факт надання послуг нерезидентом залежно від того, яка з подій відбулася першою (

п.п. 7.3.6 Закону про ПДВ).

Датою виникнення податкового кредиту при отриманні послуг від нерезидента є дата сплати податку по за податковими зобов’язаннями

згідно з п.п. 7.3.6 Закону про ПДВ (п.п. 7.5.2 Закону про ПДВ).

Підставою для нарахування податкового кредиту є податкова накладна. Так, згідно з

п.п. 7.2.6 Закону про ПДВ податкова накладна видається платником податку, який поставляє товари (послуги), на вимогу їх отримувача, та є підставою для нарахування податкового кредиту.

Звертаємо увагу: якщо у разі надання послуги нерезидентом його представництво чи резидент, який виконує агентські (представницькі) дії від імені такого нерезидента, або податковий агент — покупець (отримувач) таких послуг (за умови, що він — як і у Вашому випадку, платник ПДВ) на дату виникнення податкового зобов’язання має виписати податкову накладну. Вона і буде підставою для віднесення покупцем суми ПДВ до податкового кредиту звітного періоду, в якому відбулася сплата податкового зобов’язання.

 

Наталія КИРПА,
 начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі