Теми статей
Обрати теми

Готівковий обіг. Приватний підприємець може отримати повернення переплат з податків готівкою

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

 

Приватний підприємець може отримати повернення переплат з податків готівкою

 

Фізична особа — суб’єкт підприємницької діяльності не має рахунку в установі банку. У травні поточного року подано до органу державної податкової служби заяву про повернення помилково сплачених коштів збору за забруднення навколишнього природного середовища. Просимо надати роз’яснення, де можна отримати помилково сплачені кошти.

 

Для повернення помилково сплачених коштів платник податків відповідно до

пп. 5 та 6 Порядку № 58 повинен подати не пізніше 1095 дня, наступного за днем виникнення такої переплати, до податкового органу за місцем перебування на податковому обліку заяву в довільній формі з обов’язковим зазначенням напряму зарахування таких коштів, а саме шляхом оформлення чека на одержання готівки.

Наголосимо, що орган державної податкової служби на підставі даних особових рахунків платника податків готує висновок та передає його для виконання відповідному територіальному органу Держказначейства України.

На підставі отриманого висновку орган Держказначейства України здійснює повернення помилково сплачених коштів платнику податків.

Пунктом 10 Порядку

№ 58 передбачено, що у разі якщо фізична особа не має рахунків в установах банків, така особа може отримати помилково сплачені кошти на підставі чека, виписаного на її ім’я в установах банків із відповідних рахунків, відкритих органами Держказначейства України.

 

Наталія КИРПА,
 начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі