Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Забезпечення якості на підприємствах ресторанного господарства

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 22.07.2008 р. № 295

Забезпечення якості на підприємствах ресторанного господарства

 

Нагадаємо, що

Порядком проведення перевірок у суб’єктів господарювання сфери торгівлі та послуг, у тому числі ресторанного господарства, якості продукції, дотримання обов’язкових вимог щодо безпеки продукції, а також дотримання правил торгівлі та надання послуг, передбачено в тому числі перевірку якості та безпеки продукції. Водночас за виготовлення чи реалізацію продукції, що не відповідає вимогам нормативних документів, Законом про захист прав споживачів у редакції від 01.12.2005 р. № 3161-IV передбачено низку заходів — від заборони на реалізацію непридатної продукції до закриття підприємства і накладення відповідних штрафів. Про те, як проводяться перевірки відповідно до цього Закону, див. ком. «Довгоочікуваний порядок проведення перевірок органами Держспоживстандарту» і статтю «Як проходитимуть перевірки щодо захисту прав споживачів» // «БТ», 2006, № 50, с. 5, 15.

Щоб цього не відбулося, Мінекономіки затвердив

Методичні рекомендації щодо забезпечення якості та безпеки товарів і послуг підприємств ресторанного господарства. Вони призначені для використання господарюючими суб’єктами у сфері ресторанного господарства при розробленні систем забезпечення якості та мають рекомендаційний характер. Вони можуть також стати у пригоді й суб’єктам ресторанного бізнесу, які працюють у готельному бізнесі.

У

Методрекомендаціях визначено методи оцінки якості кулінарної продукції та послуг ресторанного господарства в цілому , а також наведено переліки показників оцінки якості та безпеки кулінарної продукції і послуг ресторанного господарства. Крім цього, Мінекономіки в наказі зазначив переліки документів (ГОСТи, ДСТУ, СТСЭВ тощо), якими для цієї мети слід керуватися.

Наказ

набув чинності 22.07.2008 р.

(Наказ Міністерства економіки України від 22.07.2008 р. № 295)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі