Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Порядку надання роз’яснень

Редакція БТ
Наказ від 11.11.2008 р. № 663

ДЕРЖАВНІ ЗАКУПІВЛІ:

затверджено новий Порядок надання Мінекономіки роз’яснень про застосування законодавства у сфері закупівель

 

Наказ Міністерства економіки України від 11.11.2008 р. № 663

«Про затвердження Порядку надання роз’яснень

 

Однією з функцій Мінекономіки є надання роз’яснень про порядок застосування законодавства у сфері держзакупівель.

Наказом, що коментується, якраз і затверджено вимоги до надання таких роз’яснень. Раніше такі вимоги було встановлено Порядком надання роз’яснень щодо застосування законодавства у сфері закупівель, затвердженим наказом Мінекономіки від 15.04.2008 р. № 130, який утратив чинність з моменту набуття чинності наказом, що коментується. Прийняття нового Порядку було пов’язане з набранням чинності Положенням про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженим постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 921*, що прийшло на зміну Тимчасовому положенню про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженому постановою КМУ від 28.03.2008 р.

* Положення набрало чинності з 22 жовтня 2008 року. Але Конституційний Суд України у своєму рішенні від 09.10.2008 р. № 22рп/2008 вважає, що Кабмін як орган виконавчої влади не має повноважень установлювати правила конкуренції у сфері закупівель. Див. також с. 9 цього номера.

Новий

Порядок, на відміну від старого Порядку, висуває такі вимоги до форми запиту:

— запит має бути складено українською мовою на бланку заявника (за наявності) та скріплено підписом уповноваженої особи;

— фізична особа в запиті має зазначити свої прізвище, ім’я, по батькові та місце проживання;

— запит повинен містити обов’язкове посилання на норми законодаства у сфері закупівель.

Запити, оформлені з порушенням чинного законодаства, розгляду не підлягають.

При цьому, як і раніше, відповідь на запит надається уповноваженим органом протягом одного місяця, а на ті запити, що не потребують додаткового вивчення, — протягом 15 робочих днів. Початком строку розгляду запиту вважається день реєстрації його в Міністерстві, а закінченням — день направлення роз’яснення заявнику на його запит. Роз’яснення надається на офіційному бланку документа «РОЗ’ЯСНЕННЯ» та за підписом міністра чи іншої уповноваженої ним особи.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі