Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Статистика: унесено зміни до місячної форми № 1-ПВ

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 26.11.2008 р. № 476

Статистика: унесено зміни до місячної форми № 1-ПВ

 

Держкомстат з метою вивчення реального стану зайнятості працівників в умовах фінансово-економічної кризи вніс зміни до бланка

форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (термінова, місячна) «Звіт з праці», затвердженої наказом Держкомстату від 17.07.2007 р. № 223.

Інформацію про це 28.11.2008 р. Держкомстат розмістив на своєму сайті (http://www.ukrstat.gov.ua).

Бланк форми доповнено новими показниками:

«кількість працівників, які перебували у відпустках з дозволу та ініціативи адміністрації» (рядок 1080 гр.1) — тут відображається кількість працівників, які були відсутні на роботі у звітному місяці з причин, викладених у пп. 2.14 і 2.15 Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 3-ПВ (термінова, піврічна) «Звіт про використання робочого часу», затвердженої наказом Держкомстату від 24.12.2007 р. № 467. У цьому рядку не відображається кількість працівників, які перебували в простоях, за умови їх оформлення та оплати відповідно до встановленого порядку;

«кількість працівників, які працювали в режимі скороченого робочого дня (тижня) (рядок 1090 гр.1) — тут відображається кількість працівників, яких у звітному місяці було переведено на роботу зі скороченим робочим днем (тижнем) унаслідок простою виробництва чи скорочення обсягів робіт. Сюди не включаються працівники, яких на умовах трудового договору було прийнято на неповний робочий день (тиждень) або яким було встановлено такий графік роботи за заявою працівника (за сімейних обставин, з інших особистих причин). Також у цьому рядку не враховуються працівники, зайняті на частину ставки (0,25; 0,5 тощо) згідно зі штатним розписом.

Заповнення цих показників здійснюється відповідно до методології формування показників державного статистичного спостереження за формою

№ 3-ПВ (термінова, піврічна) «Звіт про використання робочого часу», викладеної в інструкції щодо її складання.

Як повідомив Держкомстат, у

рядках 1080 і 1090 показники визначаються за звітний місяць, тобто за період з 1-го по останнє число місяця, і стосуються категорій працівників, які враховуються в середньообліковій кількості штатних працівників за звітний місяць (рядок 1040 гр.1 форми № 1-ПВ).

Періодичність заповнення нових показників є щомісячною.

Подання звітів за формою № 1-ПВ (термінова, місячна) починається зі звіту за січень — листопад 2008 року.

Звертаємо увагу!

У зв’язку з тим, що тираж бланків форми № 1-ПВ (термінова, місячна) вже виготовлено і доставлено до територіальних органів державної статистики, для їх заповнення в поточному та наступних роках можна використовувати наявні бланки, що не містять змін. Додаткові показники слід заповнювати в резервних рядках форми. Також можливим є використання бланка форми, розміщеного на веб-сайті Держкомстату разом із наказом.

Нагадуємо, що

звіт за новою формою необхідно подати не пізніше 7 грудня 2008 року. Оскільки ця дата припадає на неділю, не виключено, що органи статистики прийматимуть звіти ще й 8 грудня (принаймні на місцях часто саме так ставляться до перенесення граничних строків подання статистичної звітності).

(Наказ Державного комітету статистики України від 26.11.2008 р. № 476)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі