Теми статей
Обрати теми

Компенсація витрат на проїзд оподатковується податком з доходів

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює Державна податкова адміністрація України

 

Компенсація витрат на проїзд оподатковується податком з доходів

 

Чи оподатковується податком з доходів фізичних осіб компенсація витрат на проїзд працівників транспортом загального користування до місця роботи, якщо такі виплати передбачені колективним договором?

 

Відповідно до

п.п. 2.3.4 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5, відшкодування працівникам вартості проїзду транспортом загального користування відноситься до складу фонду оплати праці, як інші заохочувальні та компенсаційні виплати.

На підставі

п. 1.1 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV під терміном «заробітна плата» розуміються також інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати та винагороди, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом.

Виплати пов’язані з відносинами трудового найму та передбачені колективним договором оподатковуються податком з доходів фізичних осіб як заробітна плата на загальних підставах за ставкою 15 %.

 

Любов КРАСНОКУТСЬКА,
 головний державний податковий інспектор інформаційно-довідкового департаменту ДПС

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі