Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Про затвердження Змін до Положення про порядок емісії платіжних карток та здійснення операцій з їх застосуванням

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 04.01.2008 р. № 2

До Положення про платіжні картки внесено зміни

 

Нацбанк уніс зміни до

Положення про порядок емісії платіжних карток та здійснення операцій з їх застосуванням, затвердженого постановою НБУ від 19.04.2005 р. № 137.

Зміни переважно стосуються банків — емітентів та еквайрів платіжних карток. Нацбанк зобов’язав їх відзвітувати про роботу з платіжними картками, привести у відповідність до чинного законодавства договори, укладені з торговцями, які приймають до розрахунку платіжні картки, повідомляти Нацбанк про зміну інформації про роботу банку в платіжній системі або після її доповнення новою інформацією.

1.

Довідки про повернення платіжної картки, кредиту і процентів за ним. Банки зобов’язали на вимогу клієнта після виконання зобов’язань сторін або в разі розірвання (закінчення строку дії) договору видати клієнту довідку про повернення платіжної картки, кредиту і процентів за ним.

2.

Попередньо оплачені картки для фізичних осіб. Зарахування коштів на попередньо оплачену картку здійснюється в межах максимальної суми (1000 грн.) за рахунок внесення готівки або шляхом переказу коштів з інших власних рахунків. Попередньо оплачені платіжні картки фіксованого номіналу поповненню не підлягають.

3.

Торговці мають приймати картки різних емітентів. Договір між еквайром і торговцем не повинен містити обмежень щодо прийняття платіжних карток інших емітентів та інших платіжних систем.

4.

Призупинення дії картки. Банк має право прийняти рішення про тимчасове призупинення операцій з використанням платіжної картки, а також про вилучення платіжної картки за наявності обставин, що можуть свідчити про неправомірне використання платіжної картки або її реквізитів, користування платіжною карткою не уповноваженою на це особою, а також в інших випадках, обумовлених договором. Емітент зобов’язаний повідомити держателя платіжної картки про прийняте рішення.

(Постанова Правління Національного банку України від 04.01.2008 р. № 2 «Про затвердження Змін до Положення про порядок емісії платіжних карток та здійснення операцій з їх застосуванням»)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі