Теми статей
Обрати теми

Про контроль за застосуванням переробними підприємствами спеціального режиму обкладення податком на додану вартість

Редакція БТ
Наказ від 13.12.2007 р. № 1404/703/232/901

Посилюється контроль за застосуванням

переробними підприємствами спеціального режиму обкладення операцій ПДВ та рухом коштів на їх небюджетних рахунках

 

Наказ Міністерства фінансів України, Державної податкової адміністрації України, Державного казначейства України, Міністерства аграрної політики України від 13.12.2007 р. № 1404/703/232/901

«Про контроль за застосуванням переробними підприємствами спеціального режиму обкладення податком на додану вартість»

 

Своїм спільним

наказом Мінфін, ДПАУ, Держказначейство та Мінагрополітики зобов’язали органи Держказначейства та податкової служби протягом трьох робочих днів з дня набрання чинності наказом, що коментується, здійснити звіряння даних про кількість переробних підприємств, що застосовують спецрежим обкладення ПДВ, та кількість відкритих небюджетних рахунків, на яких обліковуються суми ПДВ таких підприємств, станом на 1 грудня 2007 року.

Результати звіряння буде надано Держказначейству і ДПАУ. У свою чергу, Держказначейство щомісяця, до 10 числа місяця, наступного за звітним, тепер має надавати ДПАУ і Мінагрополітики інформацію по регіонах про рух коштів переробних підприємств на небюджетних рахунках, відкритих в органах Держказначейства, і кількість відкритих небюджетних рахунків. А ДПАУ до 28 числа надає зведену інформацію Мінфіну. Як бачимо,

настає щомісячний тотальний контроль за рухом коштів на небюджетних рахунках у спецрежимників з ПДВ.

Ось тільки існує одне непогодження. Справа в тому, що

наказ, що коментується, на відміну від п. 3 постанови КМУ від 12.05.99 р. № 805 та п. 11 Порядку нарахування, виплат і використання коштів, спрямованих для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі, затвердженого цією постановою (далі — Порядок № 805), установлює інший порядок збирання та передачі інформації про рух коштів на небюджетних рахунках:

— збирання інформації Держказначейством і ДПАУ за

наказом має здійснюватися щомісяця, а за Порядком № 805 — щокварталу;

— згідно з

наказом, що коментується, зведені дані Мінфін має одержувати від ДПАУ, а Порядком № 805 передбачено, що інформацію Мінфіну повинні передавати Мінагрополітики і Держказначейство.

Наказ

, що коментується, набув чинності 30 грудня 2007 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі