Теми статей
Обрати теми

Як виправити помилку в додатку К1/1 до декларації, якщо вона не вплинула на приріст (убуток) запасів

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Консультують фахівці редакції

 

Як виправити помилку в додатку К1/1 до декларації, якщо вона не вплинула на приріст (убуток) запасів

 

У додатку К1/1 до декларації з податку на прибуток за перше півріччя та 9 місяців 2007 року було допущено помилку: замість суми 5110 грн. на початок року зазначено 5100 грн. У зв’язку з відсутністю руху запасів допущена помилка не вплинула на величину податкового зобов’язання, оскільки не було ні приросту, ні убутку (у гр. 4 і гр. 6 додатка К1/1 стоїть прокреслення). Як виправити таку помилку?

(м. Дніпропетровськ)

 

Нагадаємо, що згідно з

п. 2.1 Порядку складання декларації з податку на прибуток підприємства, затвердженого наказом ДПАУ від 29.03.2003 р. № 143, платник податків має право виправити помилку в декларації з податку на прибуток одним із двох способів:

— або в поточній декларації шляхом відображення сум раніше завищених (занижених) показників валового доходу, валових витрат, амортизаційних відрахувань по ряд. 02.2 або по ряд. 05.2;

— або через уточнюючий розрахунок, в якому передбачено окремі рядки для виправлення валових доходів (ряд. 1), валових витрат (ряд. 2), амортизаційних відрахувань (ряд. 3), сум, що зменшують податкові зобов’язання (ряд. 6), додаткових показників декларації з ряд. 19 — 23 (ряд. 9).

У цьому випадку ні перший, ні другий спосіб виправлення нам не підходить, оскільки виявлена механічна помилка не вплинула на жоден з рядків декларації з податку на прибуток.

Тому ми пропонуємо

відкоригувати показник у самому додатку К1/1 до декларації з податку прибуток за 2007 рік (тобто в додатку К1/1 до річної декларації зазначити на початок року правильну суму — 5110 грн.). При цьому для уникнення зайвих запитань з боку податківців до декларації доцільно буде додати пояснювальну записку довільної форми з викладенням причини, з якої суму в додатку К1/1 за півріччя і 9 місяців раніше було відображено неправильно.

Олександра ЯРОСЛАВСЬКА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі