Теми статей
Обрати теми

Про скасування наказів МФУ

Редакція БТ
Лист від 11.01.2008 р. № 112/5/15-0316

Розрахунок податкових різниць:

ДПАУ пропонує Мінфіну скасувати форму № 7

 

Лист Державної податкової адміністрації України від 11.01.2008 р. № 112/5/15-0316

«Про скасування наказів МФУ»

 

Лист

, що коментується, адресовано міністру фінансів України. У ньому ДПАУ пропонує скасувати накази МФУ «Про затвердження Положення про порядок розрахунку податкових різниць за даними бухгалтерського обліку» від 29.12.2006 р. № 1316 (далінаказ № 1316) та «Про затвердження Методичних рекомендацій про складання регістрів бухгалтерського обліку податкових різниць, валових доходів і валових витрат» від 29.01.2007 р. № 45 (далінаказ № 45).

Нагадаємо, що

наказом № 1316 Мінфін затвердив Розрахунок податкових різниць за даними бухгалтерського обліку (форма № 7), що є додатком до Приміток до річної фінансової звітності та має вперше подаватися у складі фінансової звітності за 2007 рік. Для зведення ж даних, необхідних для заповнення форми № 7, наказом № 45 було затверджено Методичні рекомендації про складання регістрів бухгалтерського обліку податкових різниць, валових доходів і валових витрат і щомісячні форми регістрів аналітичного обліку (відомості аналітичного обліку № 1-п — 11-п та розроблювальні таблиці 1 — 4).

Для скасування мінфінівських наказів ДПАУ висунула такі підстави:

— наказами фактично запровадили новий обов’язковий вид обліку, що замість спрощення ведення податкового обліку істотно збільшує обсяг роботи бухгалтера;

— додаткова інформація (розуміємо це як інформацію щодо податкового обліку, наведену у формі № 7) не має практичного застосування при проведенні документальних перевірок юридичних осіб — платників податку на прибуток.

Що можна порадити в ситуації, що склалася? Поки що не подавати річну фінансову звітність (тим більше, що час ще є*). Та і Мінфін готовий позитивно розглянути питання щодо відміни форми № 7. Така інформація розміщена на сайті Мінфіну — www.minfin.gov.ua

* Річну фінансову звітність за 2007 рік має бути подано

не пізніше 20 лютого 2007 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі