Теми статей
Обрати теми

Коли платник єдиного податку повинен реєструватися платником ПДВ

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

 

Коли платник єдиного податку повинен реєструватися платником ПДВ

 

Просимо надати роз’яснення: чи повинні реєструватися платниками ПДВ суб’єкти підприємництва — платники єдиного податку юридичні особи, які здійснюють діяльність у межах договорів комісій?

 

Відповідно до

п.п. 2.3.1 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР (далі — Закон) особа підлягає обов’язковій реєстрації як платник податку у разі, коли загальна сума від здійснення операцій з поставки товарів (послуг), у тому числі з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі, що підлягають оподаткуванню згідно з цим Законом, нарахована (сплачена, надана) такій особі або в рахунок зобов’язань третім особам, протягом останніх 12 календарних місяців сукупно перевищує 300000 гривень (без урахування податку на додану вартість).

При цьому юридичні та фізичні особи, які працюють за спрощеною системою оподаткування, обліку та звітності, зазначені норми застосовують з урахуванням норм

Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» у редакції від 28.06.99 р. № 746/99 (далі — Указ), згідно з яким юридичні особи — платники єдиного податку мають право вибору реєструватися як платники ПДВ чи ні.

Отже,

платники єдиного податку — юридичні та фізичні особи, на яких поширюється дія Указу, самостійно визначають доцільність реєстрації платником ПДВ незалежно від виду діяльності, суми отриманої виручки та досягнення порога оподатковуваних ПДВ операцій, установлених п.п. 2.3.1 Закону. У разі перевищення граничної межі отриманої виручки згідно з Указом такі платники єдиного податку повинні перейти на загальну систему оподаткування з подальшою обов’язковою реєстрацією платником ПДВ.

 

Наталія КИРПА, начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі