Теми статей
Обрати теми

Про надання роз’яснення

Редакція БТ
Лист від 08.01.2008 р. № 9783/0/14-07/020

Оплата листків непрацездатності:

як розрахувати середньоденну заробітну плату

 

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 08.01.2008 р. № 9783/0/14-07/020

«Про надання роз’яснення»

 

У

листі, що коментується, Мінпраці, зокрема, розповіло, як розрахувати середньоденну зарплату для виплати допомоги по вагітності та пологах працівниці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років.

Відповідно до

п. 10 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266 (далі — Порядок № 1266), якщо в розрахунковому періоді перед настанням страхового випадку застрахована особа не мала заробітку з поважних причин* або якщо страховий випадок настав у перший день роботи, середня заробітна плата для розрахунку страхових виплат і оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця визначається виходячи з місячної тарифної ставки (посадового окладу), установленої працівнику на момент настання страхового випадку. При цьому згідно з абз. 7 п. 14 Порядку № 1266, якщо середня зарплата (дохід) обчислюється відповідно до п. 10 цього Порядку, середньоденна зарплата (за один календарний день) визначається шляхом ділення тарифної ставки (посадового окладу) або її частини на середньомісячну кількість календарних днів (30,44), а за один робочий день (годину) — на середньомісячну кількість робочих днів (годин), установлену на підприємстві (у структурному підрозділі) або за індивідуальним графіком роботи.

* Згідно з п. 4 Порядку № 1266 до поважних причин належать: тимчасова непрацездатність, відпустка по вагітності та пологах, відпустка для догляду за дитиною до трьох років.

Питання полягає в тому,

як підрахувати середньомісячну кількість робочих днів у цьому випадку. У Порядку № 1266 цей момент чітко не прописано, тому можливі два варіанти: шляхом ділення річної кількості робочих днів на підприємстві на 12 або шляхом ділення кількості робочих днів за останні 6 місяців перед настанням страхового випадку на 6.

Мінпраці, посилаючись на загальний порядок визначення розрахункового періоду, зазначає, що в цьому випадку

розрахунок потрібно провадити виходячи з робочих днів згідно з графіком роботи підприємства за останні шість календарних місяців перед настанням страхового випадку.

Приклад.

Працівниця, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до трьох років, з 28.01.2008 р. йде у відпустку по вагітності та пологах у зв’язку з народженням другої дитини. У 2007 році працівниця не мала заробітку. На момент настання страхового випадку її оклад становить 1500 грн.

У цьому випадку для оплати відпустки по вагітності

та пологах необхідно розрахувати середньоденну зарплату. Для цього визначимо середню кількість робочих днів за розрахунковий період липень — грудень 2007 року (при цьому припустимо, що на підприємстві встановлено п’ятиденний робочий тиждень з вихідними днями в суботу і неділю):

(22 + 22 + 20 + 23 + 22 + 21) : 6 = 21,67 (дн.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі