Теми статей
Обрати теми

Щодо обліку святкових та вихідних днів при сплаті страхових внесків до Фонду

Редакція БТ
Лист від 02.06.2008 р. № 1010-07-1

Сплата внесків до «нещасного» Фонду:

якщо строк перерахування припадає на вихідний

 

Лист Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 02.06.2008 р. № 1010-07-1

«Щодо обліку святкових та вихідних днів при сплаті страхових внесків до Фонду»

 

У

листі, що коментується, Фонд соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (ФСН) роз’яснив порядок сплати внесків до ФСН, якщо строк їх сплати припадає на вихідний, святковий чи неробочий день.

Така ситуація може виникнути тільки при здійсненні оплати праці

з готівкової виручки або в натуральній формі. Згідно з п. 4.12 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління ФСН від 12.07.2007 р. № 36, при здійсненні оплати праці з виручки або в натуральній формі страхові внески необхідно сплатити не пізніше наступного дня після проведення виплат*. Отже, останній день сплати внесків може припасти на вихідний або святковий день.

* Про строки сплати ПДФО та соцвнесків при виплаті зарплати див. консультацію «Строки сплати ПДФО та соцвнесків при виплаті зарплати» // «БТ», 2007, № 44, с. 47.

У такій ситуації

ФСН не заперечує проти перенесення строку сплати соцвнесків на наступний за вихідним або святковим робочий день.

Наприклад, при виплаті зарплати з виручки 27.06.2008 р. (п’ятниця) при п’ятиденному робочому тижні строк сплати внеску до ФСН припадає на суботу — 28.06.2008 р., що є вихідним і водночас святковим днем. Першим робочим днем у цьому випадку буде вівторок (1 липня 2008 року). Цей день буде граничним строком сплати для внеску до ФСН щодо зарплати, виплаченої з виручки 27 червня 2008 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі