Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Казначейство оновило порядок повернення податків

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 29.05.2008 р. № 181

Казначейство оновило порядок повернення податків

 

Держказначейство

виклало в новій редакції Порядок повернення коштів, помилково чи надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затверджений наказом Держказначейства від 10.12.2002 р. № 226 (далі — Порядок № 226).

Зміни здебільшого мають косметичний характер. Із нововведень — поширення його дії не лише на повернення помилково чи надміру сплачених податків, зборів (обов’язкових платежів), а й на:

— інші доходи бюджету;

— кошти від повернення до бюджетів бюджетних позик, фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, та кредитів, у тому числі залучених державою або під державні гарантії.

Пунктом 4

оновленого Порядку № 226 передбачено можливість здійснювати повернення помилково чи надміру зарахованих до держбюджету платежів в іноземній валюті у валюті платежу з валютних рахунків Держказначейства.

При поверненні коштів готівкою

платник може в заяві визначити довірену особу для отримання коштів. У такому разі до заяви має бути додано копію довіреності на отримання коштів довіреною особою, засвідчену в установленому порядку, та копію паспорта довіреної особи.

Зміни

набули чинності з 23.06.2008 р., за винятком глави 15 «Повернення помилково чи надміру зарахованих до бюджету власних надходжень бюджетних установ», що набуває чинності з 01.01.2009 р.

(Наказ Державного казначейства України від 29.05.2008 р. № 181)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі