Теми статей
Обрати теми

Шпаргалка бухгалтера. Форма № 1ДФ — найголовніше

Редакція БТ
Стаття

форма № 1ДФ — НАЙГОЛОВНІШЕ

 

Сьогодні в рубриці «Шпаргалка бухгалтера» нагадаємо порядок відображення у ф. № 1ДФ найпоширеніших видів виплат фізичним особам. Крім того, тут розглянуто основні правила виправлення помилок, допущених у ф. № 1ДФ, а також розповімо про відповідальність податкових агентів, пов’язану з поданням до податкового органу цієї форми звітності.

 

Організаційні моменти

1. Розрахунок за ф. № 1ДФ подається особами, які є податковими агентами, щокварталу протягом 40 календарних днів, наступних за закінченням звітного кварталу (граничний строк подання Розрахунку за 2-й квартал 2008 року — 11 серпня).

2. Заповнюється ф. № 1ДФ окремо за кожний розрахунковий квартал (принцип наростаючого підсумку тут не застосовується). Загальний розрахунок за календарний рік не складається.

3. Якщо у звітному кварталі не було нарахування та/або виплати доходів фізичним особам, то ф. № 1ДФ за такий квартал не подається. Відомості у ф. № 1ДФ наводяться тільки щодо тих фізичних осіб, яким у звітному періоді нараховувався (виплачувався) дохід.

4. Розрахунок за ф. № 1ДФ не є податковою декларацією в розумінні

Закону № 2181*.

* Використані документи

:

Закон № 2181 — Закон України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2001 р. № 2181-ІІІ;

КУпАП — Кодекс про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-Х;

Закон про податок з доходів — Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV;

Інструкція № 5 — Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5;

Порядок № 451 — Порядок заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затверджений наказом ДПАУ від 29.09.2003 р. № 451

5. За наявності комп’ютерної техніки податкові агенти формують і подають інформацію про доходи і утримані з них податки у вигляді файлу даних, що передається в електронному вигляді (можна на дискеті), і його роздрукованої копії (за формою розрахунку).

6. У рядку «Працювало у штаті» шапки ф. № 1ДФ проставляється найбільший із місячних за звітний період (на перше число місяця) показник облікової кількості штатних працівників.

7. У графах 3 (сума виплаченого доходу) і 3а (сума нарахованого доходу) відображається «брудна» сума доходу фізичної особи (у сумі нарахування).

8. Якщо зарплата виплачується роботодавцем своєчасно, то гр. 3 дорівнює гр. 3а, а гр. 4 (сума перерахованого доходу) дорівнює гр. 4а (сума утриманого податку). Це правило стосується тільки доходів у вигляді

зарплати. У всіх інших випадках у гр. 3 наводиться сума доходу, фактично виплаченого фізичній особі у звітному кварталі, а у гр. 4 — сума фактично перерахованого до бюджету податку з доходів у звітному кварталі.

 

Ознаки доходів для заповнення ф. № 1ДФ

№ з/п

Вид виплати

Ознака доходу щодо виплати:

оподатковуваної

неоподатковуваної

1

2

3

4

1

Заробітна плата

(включаючи виплати сумісникам), у тому числі:

01

— усі виплати, що входять до фонду оплати праці згідно з

Інструкцією № 5 (за деякими винятками, коли для таких доходів передбачено свою ознаку)

— «звичайні» лікарняні, що виплачуються як за рахунок роботодавця, так і за рахунок фонду соцстрахування

— вихідна допомога, що виплачується при звільненні працівників

— виплати фізичним особам за виконані роботи (надані послуги) за цивільно-правовими договорами

— суми, нараховані працівнику за час затримки при звільненні, компенсаційні виплати

— вартість путівки, наданої працівнику за рахунок коштів підприємства

Примітка

. ДПАУ вважає, що вартість путівок слід наводити з ознакою доходу «09», однак, на наш погляд, якщо путівка видається працівнику згідно з нормами колективного чи індивідуального трудового договору, то дохід у вигляді вартості путівки потрапляє до поняття «зарплата» для цілей Закону про податок з доходів.

— грошове забезпечення, грошова винагорода та інші виплати, отримані військовослужбовцями, особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, органів та установ виконання покарань, податкової міліції у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби

— зарплата, нарахована особі за здійснення роботи за наймом у складі екіпажу (команди) транспортного засобу, що знаходиться за межами території України, її територіальних вод (виключної економічної зони), у тому числі на якірних стоянках, і належить резиденту на правах власності чи перебуває в його тимчасовому (строковому) користуванні та/або є зареєстрованим у Державному судновому реєстрі України або Судновій книзі України

2

Роялті

(доходи від продажу об’єктів прав інтелектуальної власності, доходи у вигляді авторської винагороди, інша плата за надання іншим особам права на використання чи розпорядження нематеріальним активом), у тому числі отримані спадкоємцями власника такого нематеріального активу

02 (12)

3

Суми, що вносяться особою, яка не є платником податку (третьою особою), на користь платника податку на пенсійний вклад такого платника податку

03

55

Примітка

. Не оподатковуються кошти, що вносяться особою, яка не є платником податку, або його роботодавцем (третьою особою) на користь платника податків на його пенсійний вклад у межах установлених норм (у 2008 році — не більше 890 грн. на місяць) (п. 22.8 Закону про податок з доходів). Такі суми не підпадають під оподаткування, якщо вигодонабувачем (бенефіціаром) за такими договорами є резидент, який сплачує такі внески (п.п. 4.2.4 Закону про податок з доходів).

4

Сума

пенсійних внесків у межах недержавного пенсійного забезпечення відповідно до закону, страхових внесків (премій), пенсійних вкладів, сплачена роботодавцем-резидентом за платника податку або на його користь

03

04

Примітка

. Не оподатковується сума в межах 15 % нарахованої протягом місяця, за який сплачується страховий внесок, зарплати і не більше граничної величини зарплати, що дає право на податкову соціальну пільгу (далі — ПСП) (у 2008 році — 890 грн. на місяць). Докладніше див. статтю «Недержавне пенсійне забезпечення — потурбуймося про забезпечену старість працівників» // «БТ», 2008, № 11, с. 13.

5

Доходи від операцій із рухомим майном

07

Примітка.

Тут відображаються доходи фізичних осіб від продажу ними рухомого майна (за винятком тих видів майна, для яких передбачено окрему ознаку доходу), якщо операція не посвідчується нотаріально. При нотаріальному посвідченні договору купівлі-продажу рухомого майна такий дохід буде показано нотаріусом у ф. № 1ДФ з ознакою доходу «40». При продажу рухомого майна через біржу ДПАУ вважає (лист від 08.06.2006 р. № 6347/6/17-0216, наш коментар до якого див. у «БТ», 2006, № 38, с. 6), що відомості у ф. № 1ДФ має наводити біржа з ознакою доходу «14». На наш погляд, ДПАУ неправомірно поклала на біржу функції податкового агента. Крім того, такі доходи слід зазначати з ознакою доходу «07», а не «14».

6

Доходи від здавання в оренду (суборенду)

:

 

 

— нерухомого майна

08

— земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю)

08

— рухомого майна

08 (14)

Примітка

. На наш погляд, дохід від оренди рухомого майна можна наводити у ф. № 1ДФ з ознакою доходу «08», хоча в описі цієї ознаки в Порядку № 451 міститься посилання тільки на п. 9.1 Закону про податок з доходів, що регулює оподаткування доходів від операцій із нерухомим майном. Крім того, тут можливий і варіант із використанням ознаки доходу «14» (інші доходи). Представники податкових органів вважають, що при виплаті роботодавцем своєму працівнику доходу від оренди рухомого майна слід використовувати ознаку доходу «01» (консультація, опублікована в журналі «Вісник податкової служби України», 2008, № 5, с. 4). На наш погляд, це неправильно, оскільки орендна плата не є доходом у вигляді зарплати.

7

Додаткове благо від роботодавця

, у тому числі:

 

 

— плата за навчання працівника

09

37

Примітка

. Не оподатковується сума, сплачена роботодавцем на користь закладів освіти в рахунок компенсації вартості підготовки чи перепідготовки платника податку — найманої особи за профілем діяльності або загальними виробничими потребами такого роботодавця, але не вище за розмір зарплати, що дає право на ПСП (у 2008 році — 890 грн.) з розрахунку на кожний повний чи неповний місяць навчання (див. статтю «Навчання за рахунок підприємства» // «БТ», 2006, № 16, с. 38)

— допомога на лікування

09

39

Примітка

. Неоподатковувана матдопомога на лікування може надаватися на підставі п.п. 4.3.22 і абз. «а» п.п. 9.7.4 Закону про податок з доходів (про це див. статтю «Матдопомога на лікування — утримуємо податок з доходів та заповнюємо форму № 1ДФ» // «БТ», 2006, № 31, с. 38).

— вартість спецодягу, спецвзуття

, не повернених працівником при звільненні, не відшкодована працівником при проведенні остаточного розрахунку

09

Примітка

. Докладніше див. статтю «Спецодяг для працівників: деякі питання видачі та використання» // «БТ», 2006, № 7, с. 12.

— допомога на поховання

родича працівника

09

— допомога на поховання

померлого працівника

14

09

Примітка

. Не оподатковується допомога, що виплачується роботодавцем на поховання померлого працівника (у тому числі за останнім місцем роботи перед виходом на пенсію) у подвійному розмірі суми, що дає право на ПСП (у 2008 році — 1780 грн.). Вважаємо, що в цьому випадку допомога надається родичу померлого працівника, тому у ф. № 1ДФ потрібно наводити ІПН фактичного одержувача такої допомоги (тобто родича).

— вартість вугілля, вугільних брикетів,

безкоштовно наданих платнику

09

33

— необов’язкове страхування працівників

(медичне, від нещасних випадків, інші види необов’язкового страхування)

09

— обов’язкове страхування працівників згідно з чинним законодавством

(крім загальнообов’язкового державного пенсійного та соціального страхування)

26

— добові понад установлені норми

09

— вартість використання житла, інших об’єктів матеріального чи нематеріального майна

, наданих платнику податку в безоплатне користування, якщо таке надання зумовлено виконанням трудової функції чи передбачено нормами трудового договору (контракту) або законом у встановлених межах, а також за користування автомобільним транспортом, наданим платнику його роботодавцем-резидентом, який є платником податку на прибуток підприємств (абз. «а» п.п. 4.2.9 Закону про податок з доходів)

14

8

Відшкодування

матеріальної чи моральної шкоди у вигляді штрафу, пені, неустойки

10

10

Примітка

. Випадки, при яких такий дохід не оподатковується, наведено в п.п. 4.2.10 Закону про податок з доходів.

9

Дивіденди

(у тому числі виплачувані фізичним особам — нерезидентам України)

12

34

Примітка

. Про порядок оподаткування сум виплачуваних дивідендів читайте у статтях «Дивіденди в обліку та звітності емітента» // «БТ», 2008, № 4, с. 28; «Дивіденди-2007: запитання та відповіді» // «БТ», 2007, № 6, с. 39; «Перехідні» дивіденди 2003 — 2005» // «БТ», 2005, № 12, с. 18.

10

Виграші, призи

13

23

Примітка.

Такі доходи оподатковуються за ставкою 30 % (п. 7.3 Закону про податок з доходів). Виграші в державну лотерею не оподатковуються та відображаються у ф. № 1ДФ з ознакою доходу «23».

11

Інші доходи

, у тому числі:

 

 

— аліменти

14

29

Примітка.

Див. також статтю «Аліменти на дітей: що потрібно знати бухгалтеру» // «БТ», 2008, № 25, с. 14.

 

 

— доходи від здавання вторсировини та побутових відходів

07

48

Примітка.

Оподаткуванню підлягають доходи від продажу брухту чорних і кольорових металів.

 

 

— доходи від продажу сільгосппродукції

14

53

— гарантійна заміна товарів

14

31

— інші оподатковувані доходи

, для яких не передбачено спеціальної ознаки доходу

14

— інші неоподатковувані доходи

, для яких не передбачено своєї спеціальної ознаки доходу

14

Примітка.

Зокрема, ДПАУ вважає, що з ознакою «14» у ф. № 1ДФ слід відображати такі неоподатковувані доходи, як вартість спецхарчування, мийних і знешкоджувальних засобів, спецодягу, спецвзуття, виданих працівникам у межах норм. На наш погляд, такі виплати не можна вважати доходом працівника, тому їх не потрібно наводити у ф. № 1ДФ.

12

Дохід від

операцій з інвестиційними активами

15

35

Примітка

. У консультації, опублікованій у журналі «Вісник податкової служби України», 2008, № 5, справедливо роз’яснюється, що такі доходи у ф. № 1ДФ мають зазначати лише тільки торговці цінними паперами, з якими укладено договір про виконання функцій податкового агента. Причому у ф. № 1ДФ відображається не весь дохід від операції з інвестактивами, а тільки прибуток, що є об’єктом оподаткування. Водночас не можемо не зазначити, що у ДПАУ були й інші роз’яснення (зокрема, лист від 03.03.2005 р. № 1825/6/17-3116) стосовно того, що підприємство, яке розраховується з фізичною особою, котра виходить зі складу учасників, зобов’язане відображати дохід такої фізичної особи від операцій з інвестиційними активами у ф. № 1ДФ з ознакою доходу «15». Від себе додамо, що обов’язок щодо поданням ф. № 1ДФ покладається виключно на податкових агентів. Стосовно доходів від операцій з інвестактивами податковим агентом може бути професійний торговець цінними паперами, якщо з ним укладено договір на виконання функцій податкового агента. Якщо особа не є податковим агентом стосовно доходів, що нараховуються (виплачуються), то і обов’язок щодо відображення цих доходів у ф. № 1ДФ на неї не поширюється.

13

Витрати на відрядження

(не повернений у межах звітного періоду залишок невикористаних підзвітних сум при порушенні встановлених строків розрахунку)

16

14

Нецільова благодійна допомога

(як працівникам, так і стороннім громадянам)

17

14

Примітка.

Податком з доходів не обкладається матдопомога, надана фізичній особі в сумі, що не перевищує граничного розміру доходу, який дає право на ПСП (у 2008 році — 890 грн.) з розрахунку сукупно на рік, і за умови, що у фізичної особи є право на ПСП. Вважається, що непрацюючі громадяни (пенсіонери, студенти) мають дохід у вигляді зарплати, що дорівнює нулю, тому вони мають право на ПСП, а отже, їм може бути надано неоподатковувану допомогу в сумі 890 грн. (листи ДПАУ від 23.12.2005 р. № 13010/6/17-3116, від 28.09.2005 р. № 19273/7/17-2117 і ін.). Матеріальна допомога систематичного характеру, надана всім чи більшості працівників, є зарплатою та відображається у ф. № 1ДФ з ознакою доходу «01».

15

Цільова благодійна допомога, крім

:

09 (14)

14

— сума, перерахована установам охорони здоров’я в рахунок оплати послуг з лікування та на придбання ліків (

абз. «а» п.п. 9.7.4 Закону про податок з доходів)

09 (14)

39

16

Доходи з джерелом походження з України,

виплачені нерезиденту іншим нерезидентом

18

17

Допомоги і допомога за рахунок коштів фондів соцстраху та бюджету

(допомога по вагітності та пологах, допомога на поховання, новорічні подарунки дітям застрахованих осіб за рахунок фонду соцстрахування тощо)

22

18

Виплати за рахунок коштів профспілок

, інших неприбуткових організацій, інших небанківських фінансових установ

09 (14)

25

Примітка.

Якщо оподатковувана виплата (крім зарплати та інших виплат за цивільно-правовими договорами) здійснюється членам керівних органів таких організацій, то проставляється ознака «09», якщо стороннім громадянам — «14».

19

Допомога на поховання

від благодійної організації, пенсійного фонду, профспілки

38

20

Вартість путівок

за рахунок профспілки, фонду соцстраху

41

21

Виплати приватним підприємцям

42

Примітка.

Якщо приватному підприємцю виплачується дохід від діяльності, що виходить за межі його підприємницької діяльності, то такий дохід відображається у ф. № 1ДФ із відповідною ознакою доходу, як звичайним фізичним особам. ДПАУ вважає: якщо приватному підприємцю — єдиноподатнику виплачується дохід від виду діяльності, не зазначеного в його свідоцтві, то такий дохід підлягає оподаткуванню у джерела виплати за ставкою 15 % як непідприємницький. Такий дохід, на думку ДПАУ, потрібно наводити у ф. № 1ДФ з ознакою доходу «14». Про проблему оподаткування виплат приватним підприємцям доходів за видами діяльності, не зазначеними у їх свідоцтвах, ви можете прочитати в рубриці «Пошта тижня» «Доходи підприємця-єдиноподатника від діяльності, не зазначеної у Свідоцтві, оподатковуються на загальних підставах» // «БТ», 2006, № 14, с. 40; коментар до листа ДПАУ від 12.09.2006 р. № 16983/7/17-0717 // «БТ», 2006, № 44, с. 9; коментар до ухвали ВАСУ від 21.06.2007 р. у справі № А37/80 «Підприємцям-едіноподатникам: якщо вид діяльності не зазначено у Свідоцтві — позиція суду» // «БТ», 2008, № 1, с. 8.

22

Виплати нотаріусам, адвокатам,

іншим особам, які займаються незалежною професійною діяльністю

42

23

Додаткове благо від нероботодавця (подарунки)

14

Примітка.

ДПАУ наполягає на такій позиції: якщо особа, котра підпадає під визначення податкового агента, обдаровує сторонніх громадян (не працівників), то вона має утримати податок з доходів за ставкою 15 % у джерела виплати. Спеціальні правила оподаткування подарунків, установлені ст. 14 Закону про податок з доходів, застосовуються, на думку ДПАУ, лише тоді, якщо подарунок дарується однією фізичною особою іншій фізичній особі (листи від 24.04.2008 р. № 4079/6/17-0716, від 14.09.2007 р. № 8960/6/17-0716 (див. «БТ», 2008, № 6, с. 8), від 13.04.2006 р. № 4163/6/17-0716, від 25.06.2007 р. № 6187/6/17-0716, від 03.07.2007 р. № 13274/7/17-0717).

 

Виправлення помилок у ф. № 1ДФ

Для виправлення помилок, допущених у ф. № 1ДФ, передбачено тільки один варіант — подання уточненого розрахунку, форма якого повністю ідентична формі звичайного розрахунку за звітний квартал, просто в шапці проставляється позначка в полі «Уточнений». При цьому:

— у шапці розрахунку зазначається звітний період, що виправляється;

— уточнений розрахунок подається на підставі копії раніше поданого податкового розрахунку. Це означає, що при поданні уточненого розрахунку при собі потрібно мати копію попередньої ф. № 1ДФ, до якої вносяться правки;

— неправильний рядок, що підлягає вилученню з раніше поданої ф. № 1ДФ, повністю повторюється в уточненому розрахунку, а у графі 9 «Ознака 0, 1» проставляється

«1» — рядок на вилучення;

— правильний рядок, який потрібно включити до ф. № 1ДФ, наводиться в уточненому розрахунку із зазначенням у графі 9 ознаки

«0» — рядок на введення;

— графа 4 (сума перерахованого податку) в рядку, що вводиться, не повинна змінюватися — остання позиція ДПАУ щодо порядку виправлення помилок (

лист від 07.02.2008 р. № 2155/7/17-0217 // «БТ», 2008, № 8, с. 8). Графу 4, на думку ДПАУ, буде заповнено у ф. № 1ДФ за той звітний квартал, в якому фактично буде сплачено доутриманий податок з доходів. При розгляді прикладу виходитимемо саме з такого порядку виправлення, хоча вважаємо, що відображення в уточненому розрахунку правильної суми в графі 4 рядка на введення не може вважатися помилкою (особливо через відсутність чітких правил, установлених на нормативному рівні).

— загальний підсумок в уточненому розрахунку визначається шляхом простого арифметичного підрахунку суми рядків, наведених у ньому.

Приклад

. У лютому 2008 року працівнику (ІПН — 1212121212) було надано разову матеріальну допомогу за сімейних обставин у сумі 700 грн. Оскільки розмір допомоги не перевищив установлену межу (890 грн.), з її суми не було утримано податок з доходів. При цьому помилково не було враховано, що працівник не має права на ПСП (його зарплата перевищує допустиму межу). Помилка виправляється в червні 2008 року. Сума доутриманого податку становить 105,00 грн. (700 х 15 %).

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Як було заповнено ф. № 1ДФ за 1-й квартал 2008 року

41

1212121212

700,00

700,00

0,00

0,00

14

...

...

...

...

...

...

...

 

 

 

 

х

х

65234,12

58973,78

9235,08

8905,33

х

х

х

х

х

Як потрібно заповнити уточнюючий розрахунок до ф. № 1ДФ за 1-й квартал 2008 року

41

1212121212

700,00

700,00

0,00

0,00

14

1

41

1212121212

700,00

700,00

105,00

0,00

17

0

х

х

1400,00

1400,00

105,00

0,00*

х

х

х

х

х

Як потрібно заповнити ф. № 1ДФ за 2-й квартал 2008 року

59

1212121212

0,00

0,00

0,00

105,00*

17

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

* Порядок виправлення наведено з урахуванням останніх вимог ДПАУ, згідно з якими графа 4 в уточнюючому розрахунку залишається незмінною (переносяться дані з розрахунку за ф. № 1ДФ, що виправляється).

 

Відповідальність податкових агентів

Порушення

Санкції

Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення податковим органам відомостей про доходи громадян

Адмінвідповідальність за

ст. 1634 КУпАП: — попередження або штраф від 2 до 3 ннмдг (від 34 до 51 грн.); — при повторному протягом року порушенні штраф від 3 до 5 ннмдг (від 51 до 85 грн.). Штраф за неподання або несвоєчасне подання ф. № 1ДФ за п.п. 17.1.1 Закону № 2181 (у розмірі 170 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання) не накладається на податкового агента, оскільки ф. № 1ДФ не є податковою декларацією (листи ДПАУ від 09.08.2005 р. № 7584/6/17-3116, від 15.11.2005 р. № 11069/6/17-2116)

Неутримання або неперерахування до бюджету сум податку з доходів фізичних осіб, перерахування податку за рахунок коштів підприємств, установ та організацій

(крім випадків, коли таке перерахування дозволено законодавством)

Адмінвідповідальність за

ст. 1634 КУпАП (див. рядок вище). Штраф у подвійному розмірі від суми недоплати за ст. 17.1.9 Закону № 2181 (у разі якщо платник здійснив виплату доходу без попереднього утримання і сплати податку до бюджету, якщо таке утримання було обов’язковим). Цей штраф може бути накладено на податкового агента, якщо недоплата виявиться податковими органами при перевірці, тому краще самостійно виправити допущену помилку до початку перевірки. Інші штрафи, пеня, у тому числі 5 % «самоштраф», згідно із Законом № 2181 на податкового агента не накладаються. У листі ДПАУ від 15.11.2005 р. № 11069/6/17-2116 зазначається, що при самостійному виправленні помилки адмінштраф не накладається на податкового агента. І хоча аргументація в цьому листі не зовсім коректна, при необхідності ним можна скористатися. Правильніше обґрунтувати відсутність адмінштрафу, на наш погляд, можна, посилаючись на ст. 38 КУпАП, згідно з якою, якщо з дня правопорушення (ідеться про разові правопорушення) минуло два місяці, адмінстягнення не може бути накладено

Перекручення даних

у ф. № 1ДФ

Немає відповідальності

(зокрема, у разі неправильного зазначення ознаки доходу, ознаки ПСП тощо). Зауважимо: якщо помилка полягатиме в неправильному зазначенні ІПН фізичної особи, то, на наш погляд, це може бути кваліфіковано не як перекручення даних, а як неповідомлення відомостей про виплату доходу фізичній особі. І якщо цю помилку буде виявлено при перевірці, то на податкового агента може бути накладено адмінштраф

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі