Теми статей
Обрати теми

Про укладення договорів про повну матеріальну відповідальність працівників

Редакція БТ
Лист від 27.05.2008 р. № 146/06/186-88

ДОГОВІР ПРО ПОВНУ МАТеріальну ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

умови укладення

 

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 27.05.2008 р. № 146/06/186-88

«Про укладення договорів про повну матеріальну відповідальність працівників»

 

У

листі, що коментується, Мінпраці розповів про те, яких умов потрібно дотримуватися для укладення з працівниками договорів про повну матеріальну відповідальність.

Згідно зі

ст. 1351 Кодексу законів про працю України письмові договори про повну матеріальну відповідальність може бути укладено підприємством з працівниками, які досягли 18 років і які обіймають посаду чи виконують роботи, безпосередньо пов’язані зі зберіганням, обробкою, продажем (відпуском), перевезенням чи застосуванням у процесі виробництва переданих їм цінностей.

Перелік таких посад і робіт, а також типовий договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність має затверджуватися в порядку, визначеному КМУ. Сьогодні продовжують діяти прийняті ще за радянських часів

Перелік посад і робіт, що заміщуються або виконуються працівниками, з якими підприємством, установою, організацією можуть укладатися письмові договори про повну матеріальну відповідальність за незабезпечення збереження цінностей, переданих їм для зберігання, обробки, продажу (відпуску), перевезення чи застосування у процесі виробництва (далі — Перелік) і Типовий договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність, затверджений постановою Держкомпраці СРСР і Секретаріату ВЦРПС від 28.12.77 р. № 447/24.

Мінпраці зазначив, що договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність може укладатися з працівником

при дотриманні одночасно двох умов:

1)

наявність посади, яку займає працівник, або роботи, яку він виконує, в Переліку № 447/24;

2)

виконання обов’язків згідно з посадою, виконання роботи за спеціальністю має бути безпосередньо пов’язано зі зберіганням, обробкою, продажем (відпуском), перевезенням чи застосуванням у процесі виробництва довірених працівникам цінностей.

Тому один формальний момент (наявність посади чи роботи в

Переліку) не дає підстави для укладення договору про повну матеріальну відповідальність, якщо у змісті трудової функції працівника відсутні перелічені обов’язки. На думку Мінпраці, укладення договору про повну матвідповідальність у разі якщо посаду, яку обіймає працівник (виконувану ним роботу), зазначено в Переліку, але фактично до трудових обов’язків працівника такі функції не входять, суперечитиме законодавству. Наприклад, якщо контролер-касир фактично не здійснює приймання та видання готівки, інші роботи з приймання на зберігання, обробки, зберігання, відпуску матеріальних цінностей та інші роботи, зазначені в розділі II Переліку, то договір про повну матвідповідальність з ним укладати не потрібно.

Договір про повну матеріальну відповідальність складають у 2 екземплярах, один з яких знаходиться в роботодавця, а другий — у працівника. При цьому роботодавець самостійно визначає місце зберігання цього договору.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі