Теми статей
Обрати теми

Тема тижня. Спецодяг

Редакція БТ
Стаття

СПЕЦОДЯГ

 

У сьогоднішній «Темі тижня» детально проаналізовано новий порядок забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, чинний з 1 червня 2008 року.

Розглянуто питання оподаткування операцій із забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, у тому числі надання їх понад норми та в разі неповернення їх працівниками при звільненні. Порядок оподаткування операцій у цих ситуаціях узагальнено в зручній таблиці. На конкретному прикладі розглянуто бухоблік таких операцій.

Працівників певних професій згідно з чинним законодавством роботодавець має забезпечити спеціальним одягом, взуттям та іншими засобами індивідуального захисту. Зараз ця тема актуальна у зв’язку з набуттям з 1 червня 2008 року чинності новим положенням про порядок забезпечення працівників спеціальними засобами захисту.

У сьогоднішній статті розглянемо порядок видачі спецодягу, бухгалтерський та податковий облік понесених витрат, а також документальне оформлення таких операцій.

Вікторія ЗМІЄНКО, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

ДОКУМЕНТИ «ТЕМИ»

КЗпП —

Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р.

Закон про охорону праці —

Закон України «Про охорону праці» в редакції від 21.11.2002 р. № 229-IV.

Закон про податок на прибуток

— Закон України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР.

Закон про ПДВ

— Закон України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР.

Закон про податок з доходів

— Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV.

Перелік № 994 —

Перелік заходів та засобів з охорони праці, витрати на здійснення та придбання яких включаються до валових витрат, затверджений постановою КМУ від 27.06.2003 р. № 994.

Положення № 53 —

Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту, затверджене наказом Держгірнагляду від 24.03.2008 р. № 53.

Положення № 170

— Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту, затверджене наказом Держнаглядпраці від 29.10.96 р. № 170 (втратило чинність) .

Норми № 47

— Типові норми безкоштовної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту робітникам і службовцям наскрізних професій і посад всіх галузей народного господарства та окремих виробництв, затверджені постановою Держкомпраці СРСР та Президії ВЦРПС від 12.02.81 р. № 47/П-2.

Інструкція № 5

— Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5.

Технічний регламент —

Технічний регламент з підтвердження відповідності засобів індивідуального захисту, затверджений наказом Держкомтехрегулювання від 27.09.2004 р. № 208.

Перелік стандартів

— Перелік національних стандартів, добровільне застосування яких може сприйматись як доказ відповідності засобів індивідуального захисту вимогам Технічного регламенту з підтвердження відповідності засобів індивідуального захисту, затверджений наказом Держкомтехрегулювання від 26.12.2005 р. № 374.

 

ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ

Спецодяг, формений одяг, фірмовий одяг — у чому відмінність?

Спеціальним одягом

і взуттям, а також іншими засобами захисту безоплатно за встановленими нормами роботодавець забезпечує своїх працівників, зайнятих на роботах зі шкідливими та небезпечними умовами праці, а також на роботах, пов’язаних із забрудненням чи здійснюваних у несприятливих температурних умовах. Основне призначення спецодягу це захист працівників від впливу на них усіляких несприятливих чинників, які мають місце при виконанні працівниками своїх трудових обов’язків. Обов’язковість видачі спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту (далі — ЗІЗ) передбачено ст. 163 КЗпП і ст. 8 Закону про охорону праці.

Формений одяг

призначено для того, щоб виділити працівників певної галузі (виду діяльності) або обійманої посади серед інших осіб. Форменим одягом забезпечуються посадові особи органів державної влади та особи, які перебувають на державній службі. Наприклад, формений одяг мають особи начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ, митної служби, органів податкової служби тощо, а також підприємства деяких галузей (наприклад, працівники залізничного транспорту). Вид і перелік форменого одягу, а також норми забезпечення встановлюються КМУ, а також галузевими міністерствами. Тобто забезпечення працівників форменим одягом є також обов’язком роботодавця.

Поняття «

фірмовий одяг» у чинному законодавстві відсутнє. Фірмовий одяг, як правило, використовується для формування та підтримки іміджу підприємства*.

* Докладніше про облік фірмового одягу див. статтю «Якщо одяг не вписується в норми» // «БТ», 2007, № 12, с. 17.

 

Порядок забезпечення працівників спецодягом

Порядок видачі спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту

з 1 червня 2008 року регулює нове Положення № 53, яке прийшло на зміну Положенню № 170.

У новому

Положенні № 53 збережено багато норм скасованого Положення № 170, але є й нововведення, які переважно пов’язані зі змінами, які раніше було внесено до Закону про охорону праці і які, у свою чергу, в Положенні № 170 враховано не було.

Як і його попередник,

Положення № 53 поширюється тільки на підприємства, установи, організації незалежно від форм власності та видів їх діяльності. Тобто для роботодавців — підприємців його використовувати не обов’язково. Водночас як підприємства, так і фізособи — підприємці, мають виконувати всі вимоги Закону про охорону праці, у тому числі і щодо забезпечення своїх працівників ЗІЗ.

Згідно з

Положенням № 53 засіб індивідуального захисту (ЗІЗ) — це спорядження або обладнання, що використовується для носіння працівником і для запобігання впливу однієї чи кількох видів небезпеки (небезпечного та/або шкідливого виробничого фактора) на життя або здоров’я.

ЗІЗ переважно видають в індивідуальне користування конкретним працівникам. Але в окремих випадках вони можуть бути в колективному користуванні, закріплені за певними робочими місцями або видаватися працівникам тільки на час виконання тих робіт, для яких вони передбачені, і передаватися однією зміною іншій (наприклад, рукавиці або калоші діелектричні при електроустановках, кожух або плащ непромокальний на зовнішніх постах). Такі ЗІЗ є

черговими.

Роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання

, комплектування, видачу і утримання ЗІЗ відповідно до вимог типових і галузевих норм безплатної видачі ЗІЗ та колективного договору. Зверніть увагу, що для кожної галузі встановлено свої норми. Перелік чинних сьогодні типових і галузевих норм безплатної видачі ЗІЗ наведено в табл. 6 на с. 47. Норми видачі ЗІЗ містять не тільки перелік належного працівникові одягу, але й строки його носіння.

ЗІЗ видають працівникам залежно від характеру та умов праці. Вони мають відповідати вимогам стандартів, зокрема

ГОСТ 12.4.011-89 «ССБТ. Средства защиты работающих. Общие требования и классификация». Перелік випадків, у яких необхідне забезпечення працівників ЗІЗ, наведено в таблиці 1 на с. 38.

Таблиця 1

Випадки видачі ЗІЗ

Пояснення

Постійні працівники

ЗІЗ обов’язково видають працівникам (п. 1.4 Положення № 53): — професій і посад (професійних назв робіт), які застосовуються у відповідних виробництвах, цехах, ділянках; — при виконанні певних робіт зі шкідливими та небезпечними умовами праці; — на роботах, пов’язаних із забрудненням або здійснюваних в несприятливих метеорологічних умовах. Норми безплатної видачі ЗІЗ закріплено в нормативно-правових актах — типових і галузевих нормах безплатної видачі ЗІЗ (їх перелік наведено в табл. 6 на с. 47)*. Ці документи встановлюють для роботодавця обов’язковий мінімум безплатної видачі ЗІЗ із визначенням захисних властивостей ЗІЗ та строків їх використання

Разові роботи

Необхідними ЗІЗ має бути забезпечено працівників, які залучаються до разових робіт, не передбачених трудовим договором, які пов’язані з ліквідацією наслідків аварій, стихійних лих тощо.

Учні на час проходження практики, інструктори

Учням, які навчаються в навчальних закладах незалежно від форм навчання, на час проходження виробничої практики (виробничого навчання) на підприємстві, інструкторам, які виконують роботи за професіями і посадами, для яких галузевими нормами передбачені ЗІЗ, на час виконання цієї роботи видають відповідні ЗІЗ (п. 4.11 Положення № 53)

Тимчасові працівники

При виконанні робіт за професіями та посадами, для яких галузевими нормами передбачено ЗІЗ, на час виконання цієї роботи видають відповідні ЗІЗ (п. 4.11 Положення № 53)

Працівники-сумісники та працівники, які суміщають професії

Крім ЗІЗ, які таким працівникам видають за основною професією, залежно від виконуваних робіт, необхідно додатково видавати ЗІЗ, передбачені галузевими нормами для виконання робіт за професією за сумісництвом чи при поєднанні з урахуванням строків їх придатності. Якщо на робочому місці (у робочій зоні) на працівника діють більше одного небезпечного та/або шкідливого виробничого фактора, що призводить до необхідності використовувати одночасно більше одного ЗІЗ, такі ЗІЗ мають бути суміщатися один з одним і ефективними проти цих небезпек (пп. 4.11 і 4.13 Положення № 53)

Керівники структурних підрозділів (у тому числі майстри, бригадири, механіки тощо), помічники працівників

Керівникам структурних підрозділів підприємств (включаючи майстрів, старших майстрів, бригадирів, старших і головних механіків тощо), а також помічникам працівників, професії (професійні назви робіт), яких передбачені в галузевих нормах безплатної видачі ЗІЗ, видають необхідні ЗІЗ, якщо такі працівники безпосередньо беруть участь у виконанні тих робіт, які дають право працівникам відповідних професій на отримання ЗІЗ (п. 4.12 Положення № 53)

Достроковий знос ЗІЗ

У разі дострокового зносу ЗІЗ не з вини працівника роботодавець зобов’язаний замінити їх за свій рахунок (п. 4.3 Положення № 53). У разі дострокового зносу, пропажі або псування ЗІЗ і неможливості відновлення, роботодавець зобов’язаний безоплатно видати працівнику інший придатний ЗІЗ на умовах, передбачених колективним договором (п. 4.4 Положення № 53)

* Для працівників загальних (наскрізних) професій різних галузей промисловості, професії та посади (професійні назви робіт) яких передбачено Нормами № 47, ЗІЗ видають незалежно від виду економічної діяльності підприємства. Виняток: якщо ці професії та посади (професійні назви робіт) передбачено у відповідних галузевих нормах з урахуванням специфічних умов праці (п. 1.5 Положення № 53).

 

Роботодавець, забезпечуючи працівників ЗІЗ, повинен ураховувати такі

вимоги:

1)

ЗІЗ, що придбаваються, повинні (п. 3.1 Положення № 53):

— мати позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, сертифікат відповідності чи свідоцтво про визнання відповідності;

— задовольняти вимогам

Технічного регламенту;

— задовольняти вимогам стандартів, наведеним у

Переліку стандартів.

Зверніть увагу: згідно зі скасованим

Положенням № 170 досить було наявності тільки сертифіката якості (п. 2.2 Положення № 170);

2)

при визначенні потреби в ЗІЗ роботодавець має передбачати спецодяг і спецвзуття окремо для чоловіків і жінок з урахуванням призначення ЗІЗ за захисними властивостями, розміром і зростом кожного працівника, а для захисних касок і запобіжних поясів — за типорозмірами (п. 3.2 Положення № 53);

3)

якщо на робочому місці більше одного шкідливого та/або небезпечного виробничого фактора, то працівнику необхідно використовувати одночасно кілька ЗІЗ (наприклад, захисну каску, лицьовий щиток чи захисні окуляри, шумозхисні навушники). При цьому такі ЗІЗ повинні бути сумісними та ефективними проти існуючої небезпеки (небезпек) (пп. 3.3 і 4.13 Положення № 53);

4)

в окремих випадках з урахуванням особливостей виробництва роботодавець за згодою із профспілковою організацією підприємства (за відсутності профспілок — з уповноваженою найманими працівниками особою з питань охорони праці) може замінювати одні ЗІЗ на інші за умови, що захисні властивості та умови праці для користувача не погіршаться (п. 3.4 Положення № 53):

— комбінезон на костюм і навпаки;

— костюм на напівкомбінезон із сорочкою (блузою) чи сарафан із блузою;

— костюм із сукна на костюм із вогнезахисним або кислотозахисним просоченням;

— костюм брезентовий на костюм із вогнезахисним чи водовідштовхувальним просоченням;

— черевики (напівчоботи) шкіряні на чоботи гумові і навпаки;

— черевики (напівчоботи), валянки на чоботи і навпаки.

5) при надходження

ЗІЗ на підприємство роботодавець має забезпечити прийняття та перевірку ЗІЗ на їх відповідність до вимог нормативних документів (ДСТУ, ГОСТ, ТУ). Для цього має бути створено комісію з представників адміністрації, профспілкової організації (уповноваженої з питань охорони праці). Якщо виявлено невідповідність ЗІЗ до вимог нормативно-технічної документації, то неякісні ЗІЗ необхідно повернути чи замінити (пп. 3.6 і 3.7 Положення № 53).

ЗІЗ

видають працівникам безплатно. Вони є власністю підприємства і підлягають обов’язковому поверненню при:

— звільненні з роботи;

— переведенні на тому ж підприємстві на іншу роботу або інше робоче місце;

— зміні виду робіт;

— запровадженні нових технологій;

— запровадженні нових чи заміні наявних знарядь праці;

— в інших випадках, коли використання виданих ЗІЗ не є необхідним;

— після закінчення строків їх використання замість одержуваних нових ЗІЗ (також при достроковому зносі ЗІЗ).

Залежно від умов праці та можливості обслуговування ЗІЗ (прання, очищення, хімочищення, дезінфекція тощо) роботодавець може видавати працівникам відразу два комплекти спецодягу на два строки використання. Така видача не є наднормативною.

 

Наднормативне забезпечення ЗІЗ

Наднормативному забезпеченню ЗІЗ, на відміну від старого

Положення № 170, у Положенні № 53 присвячено окремий розділ VII. Річ у тім, що незалежно від причин виникнення додаткової потреби в ЗІЗ (є в цьому вина працівника чи ні), у будь-якому випадку працівник має працювати тільки в ЗІЗ.

Тому іноді фактичні умови праці примушують роботодавця видавати працівникам ЗІЗ понад встановлені галузеві чи типові норми.

Можливість додаткового (понад встановлені норми) забезпечення працівників ЗІЗ, якщо цього вимагають фактичні умови праці, і порядок такого забезпечення

має бути прописано в колективному договорі у розділі (чи додатку) «План заходів щодо охорони праці» (ст. 8 Закону про охорону праці; п. 7.2 Положення № 53).

При визначенні наднормативної потреби в ЗІЗ роботодавцю слід скористатися:

Орієнтовним переліком небезпек, за яких використовуються ЗІЗ (додаток 2 до Положення № 53) — допоможе визначити існуючі на робочому місці небезпечні чинники: фізичні, хімічні, біологічні та психофізіологічні;

Орієнтовним переліком робіт, які вимагають застосування відповідних ЗІЗ (додаток 3 до Положення № 53) — для полегшення вибору ЗІЗ на кожному робочому місці залежно від умов праці.

Результати вивчення небезпек на робочому місці відображають у

Таблиці врахування небезпек щодо обґрунтування використання ЗІЗ (додаток 4 до Положення № 53).

Крім умов праці, до наднормативної видачі ЗІЗ можуть призвести зношеність ЗІЗ раніше строку використання не з вини працівника чи в разі пропажі або псування ЗІЗ (

ст. 8 Закону про охорону праці; пп. 4.3 і 4.4 Положення № 53).

 

Порядок використання ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний інформувати під розписку працівника про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, про можливі наслідки їх впливу на здоров’я, а працівник зобов’язаний користуватися наданими йому ЗІЗ (

ст. 29 КЗпП; ст. 5 Закону про охорону праці; п. 1.8 Положення № 53).

Працівники повинні використовувати ЗІЗ виключно за призначенням, а роботодавець має потурбуватися про створення зрозумілих для працівників

інструкцій з експлуатації ЗІЗ. Їх вимоги необхідно включити до відповідних розділів обов’язкових для виконання працівниками документів (інструкції з охорони праці, технологічні регламенти тощо).

Строк носіння ЗІЗ не повинен перевищувати строку придатності

, визначеного документами виробника (інструкціями з експлуатації, паспортами тощо). Зверніть увагу, що відлік строку придатності ЗІЗ починається від дня їх видачі працівникам (п. 5.4 Положення № 53). Нагадаємо, що типові та галузеві норми також містять строк носіння ЗІЗ. Вважаємо, що пріоритетним у такому разі буде строк носіння ЗІЗ, визначений документами виробника.

Якщо працівник повертає ЗІЗ до закінчення строків їх придатності (наприклад, при звільненні), то:

— придатні для застосування ЗІЗ очищають, ремонтують і надалі використовують за призначенням;

— не придатні для використання списують у встановленому законодавством порядку.

При використанні ЗІЗ у працівника та роботодавця виникають певні обов’язки.

Обов’язки роботодавця:

— роботодавець не повинен допускати до роботи працівників без ЗІЗ;

— роботодавець не повинен допускати до роботи працівників, якщо ЗІЗ знаходяться в забрудненому, несправному стані або із простроченим строком періодичних випробувань. Періодичне випробування та перевірку придатності проводять для таких ЗІЗ, як протигази, саморятівники, респіратори, запобіжні пояси, електрозахисні засоби, каски, накомарники;

— роботодавець зобов’язаний переконатися у використанні працівниками ЗІЗ відповідно до інструкції з їх експлуатації і у відсутності в цих засобах будь-яких змін, які можуть призвести до зниження їх захисних властивостей;

— роботодавець повинен регулярно проводити навчання працівників і перевірку знань правил користування ЗІЗ згідно з інструкціями з їх експлуатації, способів їх регулювання (підгонки) за розміром, надягання, перевірку їх працездатності;

— роботодавець

за свій рахунок забезпечує належний догляд за ЗІЗ, своєчасне очищення (хімочищення), прання, дезінфекцію, обезпилювання, дегазацію, дезактивацію, знешкодження та ремонт ЗІЗ за процедурами, визначеними інструкціями з їх експлуатації. При цьому має бути забезпечено збереження захисних властивостей ЗІЗ. Видачу працівникам ЗІЗ після таких процедур у непридатному стані чи з втратою захисних властивостей заборонено. Зверніть увагу, що ЗІЗ, як правило, призначено для особистого користування. Але якщо ЗІЗ використовують декілька працівників (чергові ЗІЗ), то перед кожним застосуванням проводять відповідні санітарно-гігієнічні заходи щодо безпеки для користувачів.

Обов’язки працівників

:

— дбайливо ставитися до виданих їм ЗІЗ;

— застосовувати їх за призначенням згідно з інструкціями з експлуатації;

— повідомляти роботодавця про будь-які недоліки при використанні ЗІЗ за призначенням.

 

Якщо працівник придбаває ЗІЗ за свої гроші…

КЗпП

(ст. 164) забороняє видати замість ЗІЗ матеріали для їх виготовлення чи грошові кошти для їх придбання.

Водночас

працівник у разі порушення встановленого нормами строку видачі ЗІЗ, у тому числі і при передчасному зношенні, псуванні та втраті, може придбати їх за власні кошти. У такому разі роботодавець зобов’язаний компенсувати працівникові витрати на придбання таких ЗІЗ (ст. 164 КЗпП; ст. 8 Закону про охорону праці; п. 4.3 Положення № 53).

Порядок компенсації понесених витрат на придбання ЗІЗ має бути прописано в колективному договорі. Виплачувати компенсацію працівникові необхідно також і

за відсутності у нього підтверджуючих документів на придбання ЗІЗ (наприклад, при придбанні їх на ринку). При цьому компенсація витрат здійснюється за роздрібними цінами виробника чи постачальника. Якщо витрати перевищують роздрібні ціни, компенсацію різниці може бути виплачено, якщо це обговорено в колективному договорі (п. 4.3 Положення № 53).

Раніше в

Положенні № 170 передбачалося, що за відсутності підтверджуючих документів, компенсація витрат працівника на придбання ЗІЗ здійснюється за роздрібними цінами виробника.

Працівник, який купив самостійно ЗІЗ, має написати на ім’я роботодавця заяву з проханням відшкодувати понесені витрати. Якщо закупівлю ЗІЗ підтверджено документами, то слід оформити

Звіт про використання коштів, наданих на відрядження або під звіт.

 

ОБЛІК ЗІЗ

Документування видачі ЗІЗ працівникам

Видачу працівникам і повернення назад ЗІЗ відображають в

особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), форму якої наведено в додатку 1 до Положення № 53. Замість цієї форми можна застосовувати особову картку обліку спецодягу, спецвзуття та запобіжних пристроїв (форма № МШ-6). Ці форми мають незначні відмінності, але вважаємо більш доречним для обліку ЗІЗ на підприємстві все ж таки застосовувати картку, форму якої наведено в Положенні № 53.

У

Положенні № 53 не описано порядку заповнення особистої картки (додаток 1 до Положення № 53). Тому вважаємо, що її необхідно вести в такому самому порядку, як і картку за формою № МШ-6 (складати її треба в одному примірнику і зберігати в комірника). У разі ж втрати ЗІЗ в особистій картці в рядку, де зазначено загублений предмет, у розділі «Повернуто» робиться запис: «Акт вибуття № ________ і дата». Приклад заповнення особистої картки (додаток 1 до Положення № 53) наведено на рис. (с. 48).

Видачу та приймання на зберігання ЗІЗ, які підлягають у процесі експлуатації періодичному здаванню на зберігання роботодавцю, можна оформляти за допомогою

відомості обліку видачі (повернення) спецодягу, спецвзуття та запобіжних пристроїв, форма № МШ-7 (п. 4.9 Положення № 53). Відомість (типова форма МШ-7) заповнює у 2 примірниках комірник цеху (відділу, ділянки) окремо на видачу та на повернення ЗІЗ. Один примірник відомості передають до бухгалтерії підприємства, другий — залишається в комірника цеху (відділу, ділянки).

Списання не придатних для подальшого використання ЗІЗ оформлюють

актом на списання малоцінних та швидкозношуваних предметів (типова форма МШ-8).

Якщо ЗІЗ належать до основних фондів чи малоцінних необоротних матеріальних активів, то, крім

особистої картки (додаток 1 до Положення № 53), необхідно застосовувати первинні документи для обліку основних засобів, затверджені наказом Мінстату від 29.12.95 р. № 352 (акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів (типова форма № ОЗ-1), акт списання основних засобів (типова форма № ОЗ-3) тощо).

 

Загальні правила податкового та бухгалтерського обліку

Відображення в обліку ЗІЗ залежить від строку їх використання (придатності) та вартості. Порядок відображення в обліку ЗІЗ наведено в табл. 5 на с. 46.

Якщо з оподаткуванням нормативних витрат на ЗІЗ усе зрозуміло (вони повністю включаються до валових витрат, не обкладаються ПДФО та соцвнесками), то з виданими понад норми ЗІЗ та неповерненими при звільненні не все так просто. Не так давно багато які питання ми розглядали у

статтях: «Якщо одяг не вписується в норми» // «БТ», 2007, № 12, с. 17; «Спецодяг для працівників» //«БТ», 2006, № 7, с. 12.

Зверніть увагу:

не завжди перевищення норм видачі ЗІЗ, передбачених у типових та галузевих нормах, будуть наднормативними для оподаткування. Такі випадки ДПАУ зазначила у своєму листі від 23.08.2005 р. № 16782/7/17-3217. І хоча в листі наведено посилання на скасоване Положення № 170, вважаємо за можливе застосовувати його і для нового Положення № 53, тим більше, що подібні випадки наднормативного витрачання ЗІЗ передбачено і в ньому (табл. 2 на с. 42).

Таблиця 2

Випадки видачі ЗІЗ у більших обсягах, ніж передбачено в типових та галузевих нормах, за яких така видача не вважається наднормативною для оподаткування (лист ДПАУ від 23.08.2005 р. № 16782/7/17-3217)

Пункт Положення № 170, на який посилається ДПАУ в листі

Відповідний пункт нового Положення № 53

Якщо специфіка виробництва вимагає видачі ЗІЗ в додатковому обсязі (для п. 1.6 Положення № 170 — відповідно до рішення трудового колективу за погодженням з представником профспілкових органів; для п. 7.1 Положення № 53 — має бути передбачено в колективному договорі)

1.6

7.1

З урахуванням особливостей виробництва одна модель ЗІЗ видається замість іншої

1.8

3.4

Умови та характер роботи вимагають видачі працівникам засобів індивідуального захисту, не зазначених в галузевих нормах, але передбачених нормативними актами з охорони праці (запобіжний пояс, діелектричні калоші та рукавиці, діелектричний гумовий килимок, захисні окуляри та щитки, респіратор, протигаз, захисний шолом, підшоломник, накомарник, каска, наплічники, налокітники, саморятівники, шумозахисні навушники, вкладки чи шоломи, світлофільтри, віброзахисні рукавиці тощо)

1.9

3.5

Працівникам видають два комплекти спецодягу на два строки носіння

3.2

4.1

Заміна чи ремонт ЗІЗ, які стали непридатними до закінчення встановленого строку носіння із не залежних від працівника причин

3.3

4.3

Роботодавець компенсує працівникові витрати на самостійне придбання ним ЗІЗ при порушенні встановлених нормами строків його видачі

3.4

4.3

Видача чергового ЗІЗ, строки носіння якого залежно від характеру робіт та умов праці встановлює власник за погодженням з уповноваженим із охорони праці трудового колективу та профспілкою

3.7

4.6

Працівникам, які суміщають професії, крім ЗІЗ, що видаються за основною професією, видають інші види ЗІЗ, передбачені чинними нормами для професії, що суміщається

3.13

4.13

 

Якщо видані ЗІЗ неможливо підвести під жодний випадок з наведених у табл. 2, то такі ЗІЗ є наднормативними. Порядок оподаткування ЗІЗ, виданих понад норми, а також не повернених при звільненні, для наочності наведемо в табл. 3.

 

Таблиця 3

Податок/внесок

ЗІЗ видані понад норми (крім випадків у табл. 2 на с. 42)

ЗІЗ не повернені працівником (при звільненні та в інших випадках, якщо строк використання не закінчився)

1

2

3

Податок на прибуток

Наднормативні ЗІЗ не є безоплатно наданими, отже, немає ВД*. Причина полягає в тому, що ЗІЗ, видані згідно із Законом про охорону праці, Положенням № 53, є власністю підприємства та мають бути обов’язково повернені працівником, навіть якщо вони видані понад норми.

1) працівник сам відшкодовує вартість неповернених ЗІЗ (у тому числі із сум остаточного розрахунку) — ВД на суму відшкодування згідно з п.п. 4.2.3 Закону про податок на прибуток (оскільки ВВ відобразили при купівлі та переданні в експлуатацію); 2) неповернення ЗІЗ оформлено як продаж ЗІЗ працівникові за залишковою вартістю — ВД за п.п. 4.1.1 з урахуванням п.п. 7.4.3 (продаж неплатнику податку на прибуток). Звичайною ціною можна вважати залишкову вартість ЗІЗ (її розрахунок доцільно здійснювати виходячи зі співвідношення фактичного строку експлуатації ЗІЗ до нормативного строку). ВВ на залишкову вартість ЗІЗ не коригують;

Податок на прибуток

Вартість наднормативних ЗІЗ (якщо при придбанні їх було включено до складу ВВ) виключають з ВВ — відображають у графі 4 табл.1 додатка К1/1 декларації з податку на прибуток

3) підприємство «пробачає» ЗІЗ працівнику — ВД як при безоплатній передачі (безоплатна передача = продаж товарів) за п.п. 4.1.1 з урахуванням п.п. 7.4.3 (продаж неплатнику податку на прибуток — звичайна ціна дорівнює залишковій вартості)**. Залишкову вартість ЗІЗ також безпечніше виключити з ВВ (відображають у графі 4 табл. 1 додатка К1/1 декларації з податку на прибуток)

ПДВ

ПЗ з ПДВ не нараховують, оскільки ЗІЗ є власністю підприємства і підлягають поверненню працівником у будь-якому разі

1) ПЗ з ПДВ не виникають; 2, 3) ПЗ з ПДВ нараховують, якщо неповернення ЗІЗ оформлено як продаж і якщо підприємство «пробачає» ЗІЗ працівнику. Об’єкт обкладення виходячи зі звичайної ціни (п. 4.2 Закону про ПДВ). Звичайною ціною, як і для податку на прибуток, можна вважати залишкову вартість

ПК з ПДВ, що припадає на наднормативний ЗІЗ, слід відкоригувати через ряд. 16.3 декларації з ПДВ. З декларацією подають додаток 1 із зазначенням причини коригування: «Видача ЗІЗ понад норми»

1) вважаємо, що в ситуації, коли працівник відшкодовує підприємству вартість збитку від неповернення ЗІЗ, коригувати ПК не потрібно, адже такі ЗІЗ використовувалися в госпдіяльності. Але маємо попередити: велика вірогідність, що податківці наполягатимуть на коригуванні ПК; 2) не коригуємо ПК; 3) так само як і ВВ, ПК з ПДВ безпечніше відкоригувати (через ряд. 16.3 декларації з ПДВ. З декларацією подають додаток 1 із зазначенням причини коригування: «Неповернення ЗІЗ працівником»)

ПДФО

ПДФО не стягують. Наднормативні ЗІЗ — це власність підприємства (п. 4.1 Положення № 53). До моменту переходу ЗІЗ у власність працівника, його вартість не можна розглядати як об’єкт для стягнення ПДФО (лист ДПАУ від 03.11.2005 р. № 10523/6/17-3116)

При звільненні вартість неповернених ЗІЗ, строк використання яких не закінчився, включають до складу додаткових благ (п.п. 4.3.14 Закону про податок з доходів). Якщо працівник сплатив вартість неповернених ЗІЗ чи її утримали із сум остаточного розрахунку, то додаткового блага немає (лист ДПАУ від 03.11.2005 р. № 10523/6/17-3116). Об’єкт оподаткування у вигляді додаткового блага визначають виходячи з первісної вартості ЗІЗ (з урахуванням ПДВ) із застосуванням натурального коефіцієнта (1,176471). У формі № 1ДФ відображають з ознакою доходу «09»

Соцвнески

Соцзвнески з вартості ЗІЗ, виданих понад норми, не утримують, оскільки вартість ЗІЗ не включається до ФОП (п. 3.19 Інструкції № 5) і не обкладається ПДФО

Неповернення працівником ЗІЗ при звільненні не змінює різновиду такої виплати, видача ЗІЗ, як і раніше, не входить до ФОП (п. 3.19 Інструкції № 5)

* ВД — валовий дохід; ВВ — валові витрати; ПЗ — податкові зобов’язання; ПК — податковий кредит.

** На відображенні ВД при безоплатних передачах цінностей наполягає ДПАУ (наприклад, лист від 03.10.2007 р. № 4820/А/15-0214). Водночас є судові рішення на користь того, що безоплатну передачу не треба включати у валові доходи (наприклад, визначення ВАСУ від 27.06.2006 р. № АС-42/104-05). Щоправда, у цьому випадку ситуація погіршується тим, що операція здійснюється з неплатником податку на прибуток, що вимагає застосування звичайних цін.

 

З табл. 3 на с. 42 видно, що неповернення працівником при звільненні ЗІЗ, строк експлуатації яких ще не закінчився, призводить до негативних податкових наслідків, як для працівника, так і для його роботодавця, у зв’язку з чим бажано уникати таких ситуацій. Якщо ж подібне відбулося, то краще таке неповернення оформити як продаж (певною мірою мінімізуємо негативні податкові наслідки та уникнемо дискусійних ситуацій). Є ще один варіант: оформити повернення спецодягу як передчасно зношеного з подальшим списанням. Він буде вигідний підприємству в тому випадку, якщо отримати згоду працівника на продаж неможливо.

 

Облік витрат на догляд та обслуговування ЗІЗ

У

Положенні № 53 порядку догляду та обслуговування ЗІЗ присвячено окремий розділ VI. Саме роботодавець згідно з п. 6.2 Положення № 53 має забезпечити для ЗІЗ: належний догляд, своєчасне очищення (хімічне очищення), прання, дезінфекцію, обезпилювання, дегазацію, дезактивацію, знешкодження, ремонт.

Зверніть увагу: усі процедури з догляду та обслуговування ЗІЗ (очищення (хімочищення), прання, обезпилювання, дегазація, дезактивація, дезінфекція, знешкодження, ремонт ЗІЗ, заміна їх вузлів, перевірка експлуатаційних і захисних властивостей)

мають здійснюватися роботодавцем за свій рахунок і в строки, установлені в інструкціях з їх експлуатації, з урахуванням фактичних виробничих умов (п. 6.6 Положення № 53).

Якщо

роботодавець не організував своєчасного хімочищення чи прання спецодягу, він зобов’язаний видати змінні ЗІЗ або відшкодувати працівникові фактичні витрати на хімочищення чи прання при поданні ним документів, підтверджуючих вартість зазначених послуг (п. 6.3 Положення № 53).

У бухгалтерському обліку

витрати на догляд і обслуговування ЗІЗ списують до складу тих же витрат, що і вартість виданої працівникам ЗІЗ (Дт 23, 91, 92, 93, 94, 99).

У

податковому обліку витрати на догляд та обслуговування ЗІЗ також слід розглядати як складову витрат на забезпечення працівників ЗІЗ і включати їх до валових витрат на підставі п.п. 5.4.1 Закону про податок на прибуток. Адже догляд та обслуговування ЗІЗ — це не що інше, як утримання ЗІЗ. А воно (утримання), у свою чергу, разом з придбанням, комплектуванням і видачею ЗІЗ є обов’язком роботодавця із забезпечення працівників за свій рахунок ЗІЗ відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці та колективного договору (ст. 8 Закону про охорону праці, п. 1.2 Положення № 53).

Ураховуючи це, вважаємо, що платник податків має право витрати на догляд та обслуговування спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ включити до валових витрат на підставі

п.п. 5.4.1 Закону про податок на прибуток.

 

Оподаткування компенсації працівникам витрат на придбання ЗІЗ

Як зазначалося вище, роботодавець в окремих випадках має компенсувати працівникам витрати на самостійне придбання спецодягу, інших ЗІЗ. Причому незалежно від того, чи подав працівник підтверджуючі документи.

При цьому

ЗІЗ, придбані працівниками за свій рахунок, у тому числі на умовах компенсації їх вартості працівникам, є власністю підприємства і мають бути повернені працівником при звільненні, зносі та в інших випадках, передбачених у п. 4.1 Порядку № 53 (лист ДПАУ від 23.08.2005 р. № 16782/7/17-3217).

Якщо працівник придбаває ЗІЗ

з підтверджуючими документами, то таке придбання ЗІЗ доцільно оформити через підзвіт — працівник складає Звіт про використання коштів, наданих на відрядження або під звіт, до якої додає підтверджуючі документи. Для підтвердження доцільності витрачених коштів працівнику доречно написати на ім’я роботодавця заяву з проханням компенсувати понесені ним витрати на придбання ЗІЗ, обґрунтувавши необхідність здійсненого придбання законодавством (ст. 8 Закону про охорону праці, п. 4.3 Положення № 53) та нормами колективного договору.

Підприємство оприбутковує ЗІЗ на баланс, відображає валові витрати на підставі

п.п. 5.4.1 Закону про податок на прибуток і подальший облік таких ЗІЗ веде так само, як і закуплених самостійно.

Вважаємо що, виплативши компенсацію, роботодавець є власником закуплених працівником ЗІЗ і в тому випадку, якщо працівник придбаває ЗІЗ за свої гроші

без підтверджуючих документів (наприклад, при придбанні їх на ринку). Тому їх необхідно оприбуткувати в бухобліку (зарахувати на баланс) та документально відобразити подальшу видачу працівникові в користування.

Що стосується податкового обліку, то тут не все так просто. З урахуванням того, що валові витрати у нас мають бути документально підтверджені (

п.п. 5.3.9 Закону про податок на прибуток), віднести вартість таких ЗІЗ до складу валових витрат на підставі п.п. 5.4.1 Закону про податок на прибуток без підтверджуючих покупку документів не можна. Але в такому разі вважаємо можливим включити таку компенсацію до валових витрат на підставі п.п. 5.6.2 Закону про податок на прибуток. Однак тут потрібно бути готовим до того, що такі валові витрати доведеться відстоювати.

ПДФО та соцвнески із суми компенсації нараховувати не треба — відшкодування витрат працівникам за придбання ними ЗІЗ у випадку невидачі їх адміністрацією згідно з

п. 3.19 Інструкції № 5 не включається до фонду оплати праці.

 

Приклад

Працівникові ТОВ «АБВ» — лицювальнику-плиточнику в користування за встановленою нормою видано спецодяг (березень 2008 року):

— костюм бавовняний (строк служби — 12 місяців, вартість — 60 грн. з ПДВ);

— рукавиці комбіновані (строк служби — до зносу, вартість — 6 грн. з ПДВ).

Крім того, лицювальнику-плиточнику згідно з Нормами, затвердженими наказом Держнаглядпраці від 17.05.2004 р. № 126, необхідно також видати шкіряні черевики (строк служби — 12 місяців). Оскільки роботодавець ними не забезпечив працівника, він придбав їх сам у магазині за 70 грн. (без ПДВ), що засвідчує наданий працівником чек.

Працівник склав

Звіт про використання коштів, наданих на відрядження або під звіт , до якого додав чек на черевики. Крім того він написав заяву на ім’я директора підприємства з проханням компенсувати витрачені кошти, обґрунтувавши необхідність здійсненого придбання вимогами ст. 8 Закону про охорону праці, п. 4.3 Положення № 53 та нормами колективного договору.

Роботодавець не заперечує виплатити компенсацію витрачених працівником коштів у сумі 70 грн. і затверджує

Звіт в повній сумі.

У червні 2008 року, працівник звільнився. Костюм, черевики та рукавиці (повністю зношені) працівник здав на склад.

Порядок відображення цих операцій у бухгалтерському та податковому обліку підприємства наведено в табл. 4, а приклад складання особистої картки (

додаток 1 до Положення № 53) див. на рис. (с. 48).

 

Таблиця 4

Зміст господарської операції

Кореспондуючі рахунки

Сума, грн.

Податковий облік (ВВ)

дебет

кредит

1

2

3

4

5

1. Оприбутковано від постачальника костюм бавовняний і рукавиці комбіновані

22

631

55

55*

2. Відображено ПК з ПДВ (на підставі отриманої податкової накладної)

641/ПДВ

631

11

3. Перераховано оплату постачальникові за спецодяг

631

311

66

4. Видано працівникові зі складу костюм бавовняний і рукавиці комбіновані

23

22

55

—**

5. Оприбутковано на склад закуплені працівником шкіряні черевики

22

372

70

70*

6. Погашено заборгованість перед працівником за витраченими коштами на придбання шкіряних черевиків

372

301

70

7. Видано працівникові шкіряні черевики

23

22

70

—**

8. Повернено на склад працівником, який звільняється:

— костюм бавовняний (за залишковою вартістю: 50 : 12 х (12 - 3) = 37,5 грн.)

22

719

37,5

— *

— шкіряні черевики (за залишковою вартістю: 70 : 12 х (12 - 3) = 52,5грн.)

22

719

52,5

— *

— рукавиці комбіновані

— ***

* Вартість спецодягу перераховують за п. 5.9 Закону про податок на прибуток.

** Вибуття спецодягу призвело до реального збільшення ВВ за п. 5.9 Закону про податок на прибуток.

*** Робиться позначка про списання з підзвітної суми працівника, в особистій картці та в обліку не відображається.

 

Таблиця 5

Бухгалтерський і податковий облік ЗІЗ

БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК

ОПОДАТКУВАННЯ

вид активу

рахунок обліку

строк очікуваного використання

вартість без пдв

віднесення до витрат

вид активу

строк використання

вартість без пдв

податок на прибуток

ПДВ

ПДФО та соцвнески

Запаси

22

Не більше 1 року (не більше нормального операційного циклу, якщо він більше 1 року)

Не має значення

При відпущенні в експлуатацію вартість списують на рахунки обліку витрат (Дт 23, 91, 92, 93, 94, 99 — Кт 22). Далі ведуть тільки кількісний аналітичний облік у розрізі матеріально-відповідальних осіб і місць експлуатації (п. 23 П(С)БО 9)*

Запаси

Не перевищує 365 кален. днів

Не має значення

ВВ у межах норм, понад норми — немає ВВ (п.п. 5.4.1 Закону про податок на прибуток, п. 5 Переліку № 994). Вартість перераховують за п. 5.9

ПДВ у складі вартості ЗІЗ у межах норм включають до ПК за умови їх використання в оподаткованих операціях (п.п. 7.4.1Закону про ПДВ). При видачі ЗІЗ працівнику ПЗ з ПДВ не нараховують, оскільки ЗІЗ залишається у власності роботодавця (п. 4.1 Положення № 53)

ЗІЗ не включається до доходу працівника (п.п. 4.3.14 Закону про податок з доходів)***. Соцвнески не стягують, оскільки ЗІЗ не відносяться до ФОП (п. 3.19 Інструкції № 5)

МНМА

112

Понад 1 рік (більше нормального операційного циклу, якщо він більше 1 року)

Не перевищує вартісної межі, встановленої обліковою політикою

Амортизація з наступного місяця після введення в експлуатацію за одним зі встановлених у наказі про облікову політику методів: — виробничим; — прямолінійним; — 50 % при введенні в експлуатацію, а решту 50 % — при списанні; — усі 100 % при введенні в експлуатацію. Нарахування амортизації: Дт 23, 91, 92, 93, 94, 99 — Кт 132 Списання ЗІЗ з балансу: Дт 132 — Кт 112

Запаси

Перевищує 365 кален. днів

Не перевищує 1000 грн. (без ПДВ)

ВВ у межах норм, понад норми — немає ВВ (п.п. 8.2.1 Закону про податок на прибуток, п. 5 Переліку № 994). Вартість перераховують за п. 5.9 залежно від вибраного методу амортизації в бухобліку

Основні засоби

106

Перевищує вартісну межу, встановлену обліковою політикою

Амортизація за одним з методів, передбачених для основних засобів. Дт 23, 91, 92, 93, 94, 99 — Кт 131

Списання ЗІЗ з балансу: Дт 131 — Кт 106

Основні фонди**

Перевищує 1000 грн. (без ПДВ)

Амортизують у складі групи 3 за ставкою 6% на квартал

* У разі повернення від працівника придатних для подальшого використання ЗІЗ (наприклад, при звільненні) їх оприбутковують оформляють проводкою: Дт 22 — Кт 71 (за справедливою вартістю поверненого ЗІЗ). ** Існує думка, що витрати на ЗІЗ, вартість яких перевищує 1000 грн., а строк служби — понад рік, також слід включати до валових витрат, а не амортизувати. Пояснюється це тим, що

в п.п. 5.4.1 Закону про податок на прибуток, на відміну від деяких інших підпунктів п. 5.4, немає застереження «крім тих, що підлягають амортизації». А оскільки це обмеження не зазначено, то всі витрати, що відповідають умовам галузевих норм безоплатної видачі ЗІЗ, мають включатися до валових витрат незалежно від вартості та передбачуваного строку експлуатації. Схожу думку ДПАУ висловила в консультації, опублікованій у «Віснику податкової служби України», 2004, № 16, с. 22. Проте пізніше думка ДПАУ змінилась — ЗІЗ вартістю понад 1000 грн. і строком експлуатації понад 365 календарних днів слід амортизувати (лист ДПАУ від 05.12.2005 р. № 24181/7/22-1017). Тому використовуючи такий підхід при оподаткуванні, потрібно бути готовим відстоювати свою позицію. *** При дотриманні таких умов: 1) особи, які одержують ЗІЗ, мають перебувати в трудових відносинах з підприємством; 2) ЗІЗ має бути повернено на склад підприємства при звільненні з роботи, переведенні на тому самому підприємстві на іншу роботу чи інше робоче місце, зміні виду робіт, запровадженні нових технологій, запровадженні нових або заміні наявних засобів праці, в інших випадках, коли використання виданих ЗІЗ не є необхідним, після закінчення строків їх використання замість одержуваних нових ЗІЗ; 3) ЗІЗ повинні видавати відповідно до Закону про охорону праці, а також переліком і граничними строками її використання, затвердженими КМУ. На жаль, такий перелік, про який ідеться в п.п. 4.3.14 Закону про податок з доходів, КМУ досі не затвердив. Вважаємо за можливе за його відсутності застосовувати галузеві норми безоплатної видачі ЗІЗ, адже саме цими нормами пропонує користуватися КМУ при формуванні валових витрат (Перелік № 994).

 

Таблиця 6

Перелік типових та галузевих норм безплатної видачі ЗІЗ

Галузь народного господарства чи окреме виробництво

Документ, яким установлено типові (галузеві) норми безоплатної видачі спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ

Працівники наскрізних професій

Постанова Держкомпраці СРСР та Президії ВЦРПС від 12.02.81 р. № 47/П-2

Працівники торгівлі

Постанова Держкомпраці СРСР та Президії ВЦРПС від 20.02.80 р. № 43/П-2 (додаток 8)

Працівники радіоелектронної промисловості

Наказ Держгірнагляду* від 11.12.2007 р. № 297

Працівники електроенергетичної галузі

Наказ Держнаглядпраці** від 01.11.2004 р. № 241

Працівники зв’язку

Наказ Держнаглядпраці від 08.07.98 р. № 139

Працівники підприємств промисловості будівельних матеріалів

Наказ Держгірнагляду від 11.12.2007 р. № 298

Працівники установ охорони здоров’я та соціального забезпечення, медичних науково-дослідних установ та навчальних закладів, виробництв бактерійних і біологічних препаратів, матеріалів, навчальних наочних посібників із заготівлі, вирощування та обробки медичних п’явок

Постанова Держкомпраці СРСР та Президії ВЦРПС від 18.08.80 р. № 241/П-9 (крім розділів VI, VII, VIII та XII, які скасовано з 06.01.2008 р. згідно з наказом Держгірнагляду від 11.12.2007 р. № 298)

Працівники будівельного виробництва

Наказ Держнаглядпраці від 17.05.2004 р. № 126

Працівники скляної промисловості

Наказ МНС*** від 30.01.2006 р. № 41

Працівники хімічних виробництв

Наказ Держнаглядпраці від 07.09.2004 р. № 194 (частина 1)

Наказ Держгірнагляду від 13.12.2007 р. № 305 (частина 2)

Працівники машинобудування та металообробної промисловості

Наказ МНС від 21.02.2006 р. № 89

Працівники сільського та водного господарства

Наказ Держнаглядпраці від 10.06.98 р. № 117

Працівники рибного господарства

Наказ МНС від 11.04.2006 р. № 214

Працівники залізничного транспорту

Наказ Держнаглядпраці від 21.01.2004 р. № 12

Працівники елеваторної, борошномельно-круп’яної і комбікормової промисловості

Наказ Держнаглядпраці від 10.06.98 р. № 118

Працівники м’ясної та молочної промисловості

Наказ Держнаглядпраці від 10.06.98 р. № 116

Працівники олійно-жирового, спиртового, лікеро-горілчаного, пиво-безалкогольного, тютюнового та тютюново-ферментаційного, парфумерно-косметичного та ефіро-олійного виробництв

Наказ Держнаглядпраці від 10.06.98 р. № 115

Працівники кондитерського, хлібопекарного та макаронного виробництв

Наказ Держгірнагляду від 26.03.2007 р. № 59

Працівники деревообробної промисловості

Наказ Держнаглядпраці від 31.01.2005 р. № 19

Працівники целюлозно-паперової промисловості

Наказ Мінпраці від 28.12.2000 р. № 359

Працівники взуттєвої галузі промисловості

Наказ Держгірнагляду від 29.10.2007 р. № 248

Працівники шкіряної галузі промисловості

Наказ Держгірнагляду від 29.10.2007 р. № 249

Працівники гумотехнічної галузі

Наказ Держгірнагляду від 01.10.2007 р. № 223

Працівники лісового господарства

Наказ Держнаглядпраці від 25.04.2005 р. № 65

Працівники дорожнього господарства

Наказ Мінпраці від 28.12.2000 р. № 362

Працівники автомобільного транспорту

Наказ Держнаглядпраці від 20.10.98 р. № 207

Працівники авіаційного транспорту

Наказ Держгірнагляду від 25.03.2008 р. № 57

Працівники приладобудівної промисловості

Наказ Держгірнагляду від 29.03.2007 р. № 65

Працівники суднобудівної промисловості

Наказ Держгірнагляду від 29.03.2007 р. № 64

Електромонтери

Додаток 5 до Порядку проведення розрахунку житлових організацій та підприємств Міненерго за обслуговування внутрішньобудинкових систем електропостачання, затвердженого наказом Держкомбуду України від 28.09.99 р. № 235

Працівники установ, підприємств та організацій охорони здоров’я

Наказ Мінохоронздоров’я СРСР від 29.01.88 р. № 65

* Державний комітет України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.

** Державний комітет України з нагляду за охороною праці.

*** Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

 

Додаток 1 до Положення

ОСОБИСТА КАРТКА ОБЛІКУ СПЕЦІАЛЬНОГО ОДЯГУ, СПЕЦІАЛЬНОГО ВЗУТТЯ ТА ІНШИХ ЗАСОБІВ
 ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ (ЗІЗ) № 

15
 

ТОВ «АБВ»



(підприємство)

 

Особиста картка № 15

Обліку спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ

Прізвище

Бондарь

Стать

Чоловік

Ім'я

Валерій

Зріст

181 см

По батькові

Миколайович

Розмір

 

Табельний №

000155

одягу

54

Цех, дільниця

 

взуття

43

Професія

Лицювальник-плиточник

головного убору

58

Дата прийняття на роботу

24.06.2005 р.

рукавичок

середній

 

Передбачено Нормами безплатної видачі ЗІЗ (Планом заходів)

Найменування спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ

Параграф Норм безплатної видачі ЗІЗ (пункт Плану заходів)

Одиниця виміру

Кількість

Строк носіння (місяців)

Костюм бавовняний

П. 29 розділу 2 Норм безплатної видачі спеціального одягу, взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам, зайнятим у будівельному виробництві, затверджених наказом Держнаглядпраці від 17.05.2004 р. № 126

шт.

1

12

Черевики шкіряні

-//-

шт.

1

12

Рукавиці комбіновані

-//-

шт.

1

до зносу

 

 

 

 

 

Начальник цеху (дільниці)

/Михайленко/ Михайленко О. О.

Спеціаліст з охорони праці

/Коваленко/ Коваленко С. О.

Ст. бухгалтер (бухгалтер)

/Момот/ Момот А. П.

 

ВИДАЧА І ПОВЕРНЕННЯ СПЕЦОДЯГУ, СПЕЦВЗУТТЯ ТА ІНШИХ ЗІЗ

Найменування спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ

Код (номенклатурний)

Видано

Повернуто

дата

кількість

% придатності

розписка в одержанні

дата

кількість

% придатності

розписка про повернення

розписка комірника про одержання

Костюм бавовняний

00125

17.03.2008

1

100 %

/Бондарь/

19.06.2008

1

75 %

/Бондарь/

/Гаврилко/

Рукавиці комбіновані

00015

17.03.2008

1

100 %

/Бондарь/

19.06.2008

1

0 %

/Бондарь/

/Гаврилко/

Черевики шкіряні

00103

24.03.2008

1

100 %

/Бондарь/

19.06.2008

1

75 %

/Бондарь/

/Гаврилко/

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі