Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Змінилися Ліцензійні умови для аптек — є нові вимоги

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 06.06.2008 р. № 69/307

Змінилися Ліцензійні умови для аптек — є нові вимоги

 

Унесено зміни до

Ліцензійних умов здійснення господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, затверджених наказом Держпідприємництва та МОЗ від 12.01.2001 р. № 3/8. Ними, зокрема:

встановлено 3-річний строк зберігання сертифікатів якості виробника (копії на паперових чи скановані копії на електронних носіях) і документів, що засвідчують факт купівлі/ продажу лікарських засобів.

для ліцензіата введено вимогу про обов’язкове подання ним на вимогу строком не пізніше 2 днів паперової копії сертифікатів якості (засвідчених печаткою ліцензіата) у випадку, якщо ліцензіат зберігає сертифікати у вигляді сканованих копій.

Крім цього, змінилися

вимоги до аптек щодо оформлення вивіски на аптечних закладах:

— на фасаді будівлі, де розміщується аптечний заклад, відповідно до його призначення, має бути вивіска із зазначенням відповідної назви закладу («Аптечний склад (база)», «Аптека», «Аптечний пункт», «Аптечний кіоск»), що не вважається рекламою;

— біля входу до аптечного закладу на видному місці має розміщуватися інформація про госпсуб’єкт та власника чи уповноважений ним орган, режим роботи аптечного закладу;

— для аптек та їх структурних підрозділів обов’язковою є наявність інформації із зазначенням адреси чергової (цілодобової) та найближчої аптеки. Забороняється в місцях знаходження структурних підрозділів аптеки розміщувати вивіску «Аптека», на аптеці — «Аптека-склад» та іншої інформації, що не відповідає відомостям, зазначеним у ліцензії, у тому числі як рекламу.

Зміни стосуються й

вимог щодо площі аптек . Тепер загальна мінімальна площа аптеки має становити:

— для аптек, що займаються торгівлею лікарськими засобами, — не менше 50 кв.м., при цьому площа торгового залу має бути не менше 18 кв.м;

— для аптек, розташованих у сільській місцевості, — не менше 40 кв.м.

Зміни набули чинності

18.07.2008 р.

(Наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства охорони здоров’я України від 06.06.2008 р. № 69/307).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі