Теми статей
Обрати теми

Пільги зі сплати ПДВ поширюються на операції з поставки дитячих путівок нерезиденту

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

 

Пільги зі сплати ПДВ поширюються на операції з поставки дитячих путівок нерезиденту

Ь

Чи поширюються пільги зі сплати ПДВ на продаж дитячих путівок нерезиденту?

 

Як відомо, операції з поставки путівок на санаторно-курортне лікування та відпочинок на території України фізичних осіб, крім фізичних осіб віком до 18 років, обкладаються ПДВ за загальновстановленими правилами.

Водночас

п.п. 5.1.9 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР (далі — Закон) передбачено, що поставка путівок на санаторно-курортне лікування та відпочинок на території України фізичних осіб віком до 18 років звільняється від обкладання ПДВ. Зазначена норма поширюється на фізичних осіб віком до 18 років незалежно від того, є така особа громадянином України чи іноземним громадянином.

З метою застосування пільгового режиму оподаткування ПДВ операцій з поставки путівок на санаторно-курортне лікування та відпочинок на території України фізичних осіб віком до 18 років, бланк такої путівки повинен мати відповідну ознаку, що ця путівка

«дитяча» чи «фізичним особам до 18 років». У такому випадку у разі поставки путівок з такими ознаками на користь фізичних осіб віком до 18 років як безпосередньо фізичним особам (громадянам України чи іноземним громадянам), так і через юридичних осіб (резидентів чи нерезидентів) можуть застосовувати режим звільнення від ПДВ.

Отже, враховуючи зазначене, якщо відбувається поставка путівок матері і дитині, то для застосування режиму звільнення в частині лікування та відпочинку фізичних осіб віком до 18 років потрібно в путівці зазначати вартість для дорослих та для дітей окремо.

В усіх інших випадках операції з поставки путівок на санаторно-курортне лікування та відпочинок на митній території України фізичних осіб обкладаються ПДВ у загальновстановленому порядку.

 

Наталія КИРПА, начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи

та звернень громадян
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі