Теми статей
Обрати теми

Про обкладення ПДВ сум ринкового збору у складі вартості наданих ринком послуг

Редакція БТ
Лист від 20.03.2008 р. № 5390/7/16-1517-27

Ринковий збір

не є об’єктом обкладення ПДВ — роз’яснює ДПАУ

 

Лист Державної податкової адміністрації України від 20.03.2008 р. № 5390/7/16-1517-27

«Про обкладення ПДВ сум ринкового збору у складі вартості наданих ринком послуг»

 

Відповідно до

Декрету КМУ «Про місцеві податки і збори» від 20.05.93 р. № 56-93 ринковий збір справляється працівниками ринку до початку реалізації продукції. Відповідальність за справляння ринкового збору та своєчасне перерахування його до місцевого бюджету покладено на адміністрацію ринку. Кошти, отримані ринком від сплати ринкового збору, щомісяця до 20 числа кожного місяця перераховуються до відповідного місцевого бюджету (п. 6 Указу Президента України «Про впорядкування механізму сплати ринкового збору» від 28.06.99 р. № 761/99).

Що стосується ПДВ, то операція з надходження від платників податків та перерахування до місцевого бюджету ринкового збору не є об’єктом обкладення цим податком. Пов’язане це з тим, що згідно з

п. 4.1 Закону про ПДВ до бази обкладення ПДВ включаються лише загальнодержавні податки і збори (обов’язкові платежі). Ринковий збір належить до місцевих податків, а отже, не включається до бази оподаткування і не є об’єктом обкладення ПДВ. Це означає, що сума ринкового збору, включена до вартості наданих ринком послуг, не обкладається ПДВ. У зв’язку з цим ринкам доцільно суму ринкового збору і вартість наданих послуг у документах виділяти окремо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі