Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Зміни в Ліцензійних умовах діяльності з надання фінансових кредитів

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 28.05.2008 р. № 417

Зміни в Ліцензійних умовах діяльності з надання фінансових кредитів

 

ДКЦПФР унесла зміни до

Ліцензійних умов провадження діяльності з надання фінансових кредитів за рахунок залучених коштів кредитними установами, затверджених розпорядженням Держфінпослуг України від 18.10.2005 р. № 4802.

Звернемо увагу на найважливіші, на наш погляд, зміни:

— установлено, що

діяльність кредитної установи з надання фінансових кредитів за рахунок капіталу кредитної установи, у тому числі субординованого капіталу, за кредитними договорами з кредитними установами, а також коштів з державного та місцевих бюджетів, отриманих фінустановими — юридичними особами публічного права, не потребує отримання ліцензії ;

до заяви про видачу ліцензії необхідно додавати фінансову звітність («Баланс», «Звіт про фінансові результати») за попередній календарний рік, достовірність і повноту якої підтверджено аудитором, унесеним до реєстру аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ (ця вимога не поширюється на новостворених заявників та фінансові установи — юридичних осіб публічного права), а також звітні дані в паперовій та електронній формах, складені відповідно до Порядку складання та подання звітності кредитними установами до Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, затвердженого розпорядженням Держфінпослуг від 19.02.2007 р. № 6832.

Крім цього, Держкомісія

затвердила Положення про внесення інформації про кредитну установу до Державного реєстру фінансових установ. Воно встановлює вимоги до юридичної особи, яка має намір стати кредитною установою, для набуття нею статусу фінустанови. Кредитна установа має право здійснювати діяльність з надання фінпослуг лише після внесення інформації про неї до Реєстру та отримання Свідоцтва і відповідної ліцензії.

Свідоцтво про реєстрацію фінустанови оформляється Держфінпослуг і видається без зазначення в ньому терміну дії та втрачає чинність після прийняття Держфінпослуг рішення про виключення інформації з Реєстру та анулювання Свідоцтва.

Розпорядження

набуло чинності 28.05.2008 р.

(

Розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 27.03.2008 р. № 417)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі