Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Затверджено Порядок держреєстрації договорів у сфері трансферу технологій

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 14.05.2008 р. № 409

Затверджено Порядок держреєстрації договорів у сфері трансферу технологій

 

Нагадаємо,

трансфер технології — це передача технології, що оформляється шляхом укладення двостороннього чи багатостороннього договору між фізичними та/або юридичними особами*, яким установлюються, змінюються чи припиняються майнові права та обов’язки щодо технології та/або її складових (ст. 1 Закону України «Про державне регулювання діяльності у сфері трансферу технологій» від 14.09.2006 р. № 143-V).

* Про порядок проведення держакредитації фізичних та юридичних осіб на право здійснення посередницької діяльності у сфері трансферу технологій та перелік документів, необхідних для її проведення, ми писали в калейдоскопах документів «Державна акредитація на право здійснення посередницької діяльності з трансферу технологій» // «БТ», 2007, № 29, с. 11; «З’явився перелік документів, необхідних для проведення діяльності у сфері трансферу технологій // «БТ», 2007, № 38, с. 10.

На виконання

ст. 13 згаданого Закону Міносвіти затвердило Порядок державної реєстрації договорів про трансфер технологій та ведення Державного реєстру договорів про трансфер технологій. Він визначає процедуру держреєстрації та ведення держреєстру договорів про трансфер технологій, за якими суб’єкти трансферу технологій можуть отримати державні субсидії для реалізації такого трансферу в порядку, визначеному Кабміном відповідно до закону про держбюджет на відповідний рік.

Для держреєстрації договору заявник має подати заявку та відповідний пакет документів, перелік яких наведено в

наказі. Договір про трансфер технологій, до якого надалі вносяться зміни, підлягає повторній держреєстрації згідно з цим Порядком.

Ведення держреєстру покладено на Міносвіти. Підставою для внесення договору до держреєстру є рішення, прийняте за результатами державної експертизи технологій чи технологій та обладнання, затверджене наказом МОН.

Порядок

набув чинності 08.06.2008 р.

(Наказ Міністерства освіти і науки України від 14.05.2008 р. № 409)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі