Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Про подання податкової звітності в електронному вигляді

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 24.04.2008 р. № 198/4/28-0510

Про подання податкової звітності в електронному вигляді

 

ДПАУ роз’яснила порядок подання звітності до органів податкової служби в електронному вигляді. Зокрема, вона зауважила, що при поданні електронної звітності до податкового органу на такий електронний документ потрібно накласти електронний цифровий підпис (ЕЦП). Для отримання ЕЦП платнику податків слід звернутися до будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів:

— ТОВ «Український сертифікаційний центр»;

— ЗАТ «Інфраструктура відкритих ключів»;

— ТОВ «Артмастер»;

— ГП «Українські спеціальні системи»;

— ТОВ НВФ «Українські національні інформаційні системи».

Послуги цих центрів є платними. Але ДПАУ з такими центрами домовилася про безкоштовне надання електронних цифрових ключів платникам податків, які користувалися програмним забезпеченням «Нотарь», на строк дії договорів або за домовленістю на рік. До речі, про те, що програма «Нотарь» на сьогодні не відповідає вимогам

Закону України «Про електронний цифровий підпис» від 22.05.2003 р. № 852-IV, не розповсюджується і не підтримується, ДПАУ також зауважила.

Крім цього, ДПАУ повідомила, що платники податків для подання звітності в електронному вигляді можуть використовувати програмне забезпечення «Система формування та подання до органів ДПС податкової звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку», що розповсюджується податковим органом безкоштовно. Також ДПАУ ще раз нагадала, що згідно з чинним законодавством подання звітності в електронному вигляді — справа добровільна.

(Лист Державної податкової адміністрації України від 24.04.2008 р. № 198/4/28-0510)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі