Теми статей
Обрати теми

Аліменти на дітей: що слід знати бухгалтеру

Редакція БТ
Стаття

АЛІМЕНТИ НА ДІТЕЙ:

що слід знати бухгалтеру

 

Аліменти можуть сплачуватися платником аліментів як добровільно, так і за рішенням суду. При утриманні аліментів у бухгалтера часто виникають запитання про мінімальний розмір аліментів, про види доходу, з якого утримують аліменти, про те, що необхідно робити з виконавчим листом, якщо платник аліментів звільняється, тощо. Відповіді на ці та інші запитання ви можете знайти в сьогоднішній статті.

Наталія ГОЛОСКУБОВА, Альфія ЖИХАРЕВА, економісти-аналітики Видавничого будинку «Фактор»

 

Документи статті

КЗпП —

Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р.

Сімейний кодекс —

Сімейний кодекс України від 10.01.2002 р. № 2947-III.

Закон про виконавче провадження

— Закон України «Про виконавче провадження» від 21.04.99 р. № 606-XIV.

Закон про оплату праці

Закон України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР.

Закон про податок з доходів

— Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV.

Перелік № 146

— Перелік видів доходів, що враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з членів подружжя, дітей, батьків, інших осіб, затверджений постановою КМУ від 26.02.93 р. № 146

Порядок № 189 —

Порядок призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце їх проживання невідоме, затверджений постановою КМУ від 22.02.2006 р. № 189.

 

Загальні моменти

Аліменти

— кошти на утримання, які зобов’язані надавати згідно із законом одні особи іншим (на неповнолітніх, а також непрацездатних та тих, хто цього потребує) на підставі існуючих між ними шлюбних та сімейних відносин. На сьогодні, на превеликий жаль, одним із найпоширеніших видів аліментів є виплата аліментів на утримання дитини. Аліменти, отримані на дитину, є власністю того з батьків, на ім’я кого вони виплачуються, і мають використовуватися за цільовим призначенням, тобто на утримання дітей. Порядок сплати такого виду аліментів на дітей регулюється нормами ст. 180 — ст. 201 Сімейного кодексу.

Аліменти на дитину можуть сплачуватися

:

1)

за ініціативою працівника;

2)

за договором між батьками, укладеним у письмовій формі та засвідченим нотаріально;

3)

у примусовому порядку за рішенням суду.

Звернемо увагу, що при утриманні аліментів існує

обмеження розміру відрахувань із заробітної плати, установлене ст. 128 КЗпП і ст. 26 Закону про оплату праці. Зазначеними нормами визначено, що при кожній виплаті заробітної плати загальний розмір усіх утримань не може перевищувати 20 %, а в окремих випадках, передбачених законодавством, — 50 % (наприклад, при утриманні із заробітної плати відповідних сум за декількома виконавчими документами за працівником має бути збережено не менше 50 % заробітку). Однак це обмеження не поширюється на утримання із заробітної плати аліментів на неповнолітніх дітей*. У цьому випадку розмір таких утримань не може перевищувати 70 %.

* Неповнолітні діти — це діти від 14 до 18 років. Діти до 14 років вважаються малолітніми дітьми.

На наш погляд, орієнтуватися на ці обмеження необхідно при утриманні аліментів за рішенням суду і за виконавчим написом нотаріуса на договорі між батьками про сплату аліментів на дитину в разі невиконання своїх зобов’язань платником аліментів за договором між батьками.

 

Добровільна сплата аліментів

За ініціативою працівника

. Такий порядок сплати аліментів регулюється ст. 187 Сімейного кодексу, де визначено, що один з батьків може подати заяву за місцем роботи (місцем виплати пенсії, стипендії) про відрахування аліментів на дитину з його заробітної плати (пенсії, стипендії). Заяви від платника аліментів бажано зареєструвати (здійснити внутрішню реєстрацію вхідних документів). На підставі заяви аліменти відраховуються не пізніше 3-денного строку з дня, установленого для виплати заробітної плати. Таку заяву може бути відкликано платником аліментів в односторонньому порядку без будь-яких пояснень.

За договором між батьками

. Також аліменти можуть виплачуватися за договором між батьками, укладеним у письмовій формі та нотаріально засвідченим (ст. 189 Сімейного кодексу). У ньому визначаються розмір і строки виплати. При цьому підставою для утримання аліментів для підприємства також буде заява платника аліментів, до якої може бути додано і копію договору. Якщо платник аліментів не виконуватиме свої зобов’язання за договором, то аліменти з нього може бути стягнуто на підставі виконавчого напису нотаріуса.

На превеликий жаль, випадки добровільної сплати аліментів трапляються не дуже часто. Звичайно аліменти на утримання дитини відраховуються на підставі рішення судів за виконавчими листами.

 

Аліменти за рішенням суду

Аліменти на утримання дитини за рішенням суду можуть стягуватися:

у вигляді частини від заробітку (доходу);

— у твердій грошовій сумі

.

Розмір аліментів

у твердій грошовій сумі визначається судом, якщо платник аліментів має нерегулярний або непостійний дохід, частину доходу одержує в натуральному вигляді. Згідно з ч. 2 ст. 184 Сімейного кодексу аліменти, присуджені судом у твердій грошовій сумі, підлягають індексації. Однак практичне застосування цієї норми утруднено, оскільки у профільному законі — Законі України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.91 р. № 1282-XII — нічого не зазначається про індексацію (неіндексацію) такого виду доходів. На це вказують і фахівці Мінпраці та доходять висновку, що індексації аліментів не передбачено (консультація в газеті «Праця і зарплата», 2007, № 2, с. 14).

Утримання аліментів із заробітної плати за рішенням суду (у вигляді частини від заробітку (доходу) та (або) у твердій грошовій сумі) здійснюється адміністрацією підприємства

на підставі виконавчого листа, що пред’являється державним виконавцем. У ньому, зокрема, зазначено підставу, порядок та розмір утримань.

Посадова особа, відповідальна за утримання та перерахування аліментів, зобов’язана заповнити повідомлення про отримання та надіслати його на адресу державного виконавця, який направив повідомлення на підприємство.

При звільненні працівника (платника аліментів) посадова особа, яка отримала виконавчий лист, повертає його не пізніше

3-денного строку державному виконавцю з позначкою про нове місце роботи, якщо воно відоме, а також повідомляє про здійснені утримання та періодичні платежі за виконавчим листом. Відомість про утримання та перерахування аліментів підписується посадовими особами та скріплюється печаткою підприємства. Повернення виконавчого листа державному виконавцю рекомендуємо оформити або рекомендованим листом з повідомленням, або нарочним способом із заявою про прийняття виконавчого листа. Заяву слід оформити у двох примірниках. Попросіть працівника канцелярії державної виконавчої служби проставити на вашому примірнику заяви реєстраційні дані (номер і дату прийняття). Надалі, якщо вам доведеться доказувати дату подання заяви, ці позначки вам допоможуть. Адже в разі ненадання зазначених відомостей і неповернення виконавчого листа з необґрунтованих причин винних у цьому посадових осіб можуть притягти до відповідальності, передбаченої Законом про виконавче провадження (докладніше про це див. далі).

 

Розмір аліментів

Розмір аліментів, що виплачуються на добровільних засадах (за ініціативою працівника або за договором між батьками), законодавством не регулюється.

А от якщо аліменти виплачуються за рішенням суду, тут закон висуває свої особливі вимоги. Так, при визначенні їх розміру суд ураховує певні обставини, що мають істотне значення:

— стан здоров’я та матеріальний стан дитини;

— стан здоров’я та матеріальний стан платника аліментів;

— наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, доньки, сина;

— інші обставини, що мають істотне значення

(ст. 182 Сімейного кодексу).

Розмір аліментів може бути змінено за рішенням суду на підставі позовної заяви або домовленості платника чи одержувача аліментів унаслідок зміни матеріального та (або) сімейного стану. При визначенні розміру аліментів суд ураховуватиме, що

сума аліментів не може бути менше 30 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку (за винятком аліментів, присуджених у твердій грошовій сумі). Прожитковий мінімум для дитини, що відповідає його віковій категорії, на 2008 рік затверджено ст. 58 розділу І Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 28.12.2007 р. № 107-IV*.

* Нагадаємо, що Конституційний Суд України своїм рішенням від 22.05.2008 р. №10-рп/2008 визнав неконституційними значну частину норм цього Закону. Статтю 58 розділу І це не зачепило.

 

Таблиця 1

Мінімальний розмір аліментів на 2008 рік, грн.

Вік дитини

Період

І квартал

II квартал

III квартал

IV квартал

До 6 років

157,8

161,4

162

167,1

Від 6 до 18 років

198,9

203,4

204

210,3

 

Якщо розмір аліментів, установлений судом у твердій грошовій сумі (не у відсотковому відношенні до доходу) менше мінімального розміру (див. табл. 1), то дитині призначається

державна допомога в розмірі різниці між призначеним розміром аліментів і 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (п. 3 ст. 184 Сімейного кодексу). Така тимчасова державна допомога призначається та виплачується відповідними управліннями (відділами) праці та соціального захисту населення за місцем проживання (перебування) одного з батьків, який утримує дитину. Умови надання такої допомоги встановлено Порядком № 189.

Якщо ж розмір аліментів присуджувався за рішенням суду як частина від заробітку (доходу) платника аліментів і на сьогодні становить менше законодавчо встановленого мінімального розміру аліментів, то і в цьому випадку самостійно перераховувати суму аліментів

не потрібно. Зміни має бути внесено державним виконавцем до виконавчого листа. І лише в цьому випадку у вас будуть підстави нараховувати і утримувати аліменти по-новому (у розмірі, зазначеному у виконавчому листі).

 

Утримання аліментів

Утримання аліментів провадиться з нарахованої суми заробітку (доходу), що належить особі, яка сплачує аліменти після утримання з цього заробітку (доходу) податків відповідно до чинного законодавства

. Отже, утримання аліментів здійснюється з «чистої» суми заробітку (доходу).

Види доходів, що враховуються при утриманні аліментів, визначаються в порядку, установленому постановою Кабміну. На сьогодні постановою Кабміну затверджено

Перелік № 146. Зокрема, у п. 1 Переліку № 146 перелічено доходи, з яких утримуються аліменти, а в п. 12 — доходи, з яких утримання аліментів не провадитися (див. табл. 2. на с. 17).

 

Таблиця 2

Види заробітку (доходу) при утриманні аліментів

Аліменти утримуються (

п. 1 Переліку № 146)

Аліменти не утримуються (

п. 12 Переліку № 146)

з таких видів заробітку (доходу):

1)

основної заробітної плати за посадовим окладом, тарифною ставкою, відрядними розцінками тощо; 2) усіх видів доплат і надбавок до заробітної плати; 3) грошових і натуральних премій; 4) оплати за надурочну роботу, за роботу в святкові, неробочі та вихідні дні; 5) заробітної плати, що зберігається під час відпустки, а також з одержуваної при звільненні компенсації за невикористану протягом кількох років відпустку; 6) заробітної плати, що зберігається під час виконання державних і громадських обов’язків, та в інших випадках збереження середньої заробітної плати; 7) винагороди за загальні річні підсумки роботи підприємств та організацій; 8) винагороди, що виплачуються штатним літературним працівникам газет, журналів, агентств друку, радіо, телебачення із фонду літературного гонорару, а також нештатним літературним працівникам, що підлягають державному соціальному страхуванню; 9) одноразової винагороди (відсоткових надбавок) за вислугу років; 10) допомоги по державному соціальному страхуванню, а також з допомоги по тимчасовій непрацездатності, що встановлені в колективних сільськогосподарських підприємствах; 11) доплат до допомоги по державному соціальному страхуванню, виплачуваних за рахунок підприємств, установ, організацій; 12) сум, виплачуваних для відшкодування збитків у зв’язку з втратою працездатності внаслідок каліцтва або іншого пошкодження здоров’я, за винятком сум для відшкодування збитків на догляд за ними, на додаткове харчування, санаторно-курортне лікування / включаючи оплату проїзду/ і протезування потерпілих; 13) допомоги по безробіттю; 14) одержуваної пенсії, за винятком надбавок до пенсії, що виплачуються інвалідам першої групи на догляд за ними; 15) стипендій, виплачуваних студентам в період навчання у вищих навчальних закладах, учням професійних навчально-виховних закладів та слухачам навчальних закладів підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів; 16) доходів від підприємницької діяльності, селянських (фермерських) господарств, кооперативів, об’єднань громадян, а також доходів, що припадають на частку платника аліментів від присадибної ділянки або підсобного господарства;

17)

усіх видів заробітку, одержуваного адвокатами за роботу в юридичних консультаціях; 18) плати, отриманої за передачу в оренду земельної ділянки або земельної частки (паю); 19) інших видів заробітку

1)

вихідної допомоги при звільненні і сум неоподаткованого розміру матеріальної допомоги; 2) компенсації працівникові за невикористану відпустку, крім випадків, коли особа при звільненні одержує компенсацію за відпустку, не використану протягом кількох років; 3) допомоги на лікування; 4) допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами; 5) компенсаційних виплат при відрядженнях і переведенні на роботу в іншу місцевість; 6) польового забезпечення, надбавок до заробітної плати й інших сум, які виплачуються замість добових і квартирних; 7) компенсаційних сум, які виплачуються за амортизацію інструментів і зношеність одягу; 8) матеріальної допомоги осіб, які втратили право на допомогу по безробіттю; 9) вартості безкоштовного надання квартир та комунальних послуг; 10) одноразової допомоги при народженні дитини; 11) державної допомоги на поховання; 12) допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; 13) допомоги на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням; 14) допомоги малозабезпеченим сім’ям з дітьми; 15) соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; 16) соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам; 17) допомоги по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років; 18) тимчасової державної допомоги, якщо місце проживання батьків невідоме, або вони ухиляються від сплати аліментів, або не мають можливості утримувати дитину; 19) субсидій готівкою для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива; 20) щомісячної грошової допомоги у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування місцевого виробництва та особистого підсобного господарства громадян, які проживають на територіях радіоактивного забруднення; 21) вартості речового, продовольчого забезпечення або його грошової компенсації; 22) дотацій на обіди, вартості путівок до санаторіїв і будинків відпочинку, що надаються за рахунок коштів підприємств та організацій

 

При цьому слід пам’ятати, що підприємство зобов’язане при кожній виплаті заробітної плати повідомити працівника про дані, що стосуються періоду, за який здійснюється оплата праці, у тому числі розміри та підстави відрахувань аліментів із заробітної плати

(ст. 110 КЗпП). Як правило, повідомлення здійснюється через розрахунковий лист платника аліментів. Також слід знати, що аліменти може бути утримано за виконавчим листом за минулий час, але не більше ніж за три роки, що передували пред’явленню виконавчого листа до виконання (п. 1 ст. 194 Сімейного кодексу).

 

Способи виплати аліментів

Таблиця 3

Способи виплати

Стисла характеристика

Через касу підприємства

Застосовують, як правило, коли у виконавчих документах або в заяві платника аліментів не зазначено будь-який інший спосіб виплати аліментів. Виплата аліментів через касу підприємства здійснюється на підставі наданого паспорта особи, яка одержує аліменти. Одержувати аліменти має право особа, зазначена у виконавчому листі (за рішенням суду), або в заяві (на добровільних засадах), а також інша особа за довіреністю одержувача аліментів

Через поштове відділення зв’язку

Якщо

виплата аліментів здійснюється за виконавчим листом, то витрати на доставку грошових переказів утриманих аліментів через відділення зв’язку здійснюються за рахунок платника аліментів (п. 14 Переліку № 146). При цьому підприємство може провадити утримання суми компенсації витрат на доставку: — або в момент нарахування заробітної плати, якщо підприємство завчасно визначилося з видом поштового переказу (простий, електронний, звичайний, терміновий, телеграфний) і відповідно з тарифами за поштовими переказами; — або в момент подання авансового звіту щодо фактичних витрат на доставку аліментів через відділення зв’язку. Якщо виплата провадиться на добровільних засадах, то витрати на доставку несе особа, з чиєї ініціативи було запропоновано такий спосіб виплати аліментів. Це може бути як платник, так і одержувач аліментів

Перерахування на спеціальні рахунки

Аліменти

за рішенням суду може бути виплачено на: — депозитні рахунки відповідного органу державної виконавчої служби за умови, що платник аліментів є боржником (ст. 441 Закону про виконавче провадження); — рахунки дитини у відділенні Державного ощадного банку України за рішенням суду, у разі якщо дитина перебуває в закладі охорони здоров’я, навчальному чи іншому закладі (п. 3 і п. 4 ст. 193 Сімейного кодексу).

Перерахування на банківські рахунки одержувача

Аліменти на добровільних засадах (за ініціативою працівника або за договором між батьками) може бути виплачено на банківський рахунок одержувача аліментів. У цьому випадку банківські витрати на перерахування покладаються на плечі того, за чиєю ініціативою було запропоновано

такий спосіб виплати аліментів

 

Відповідальність

Утримання та перерахування аліментів із заробітку (доходу) слід провадити своєчасно і в повному обсязі. Особливо якщо утримання аліментів здійснюється за рішенням суду. Це стосується і тих випадків, коли заробіток (дохід) нараховано, але своєчасно не виплачено. Невиконання вимог, зазначених у виконавчих документах, вважається порушенням установлених норм вимог

Закону про виконавче провадження.

Також порушенням вважається втрата або несвоєчасність відправлення

виконавчих документів, ненадання або надання неправдивих відомостей про доходи. Таке порушення може призвести до накладення штрафу від 170 до 510 грн. (ч. 1 ст. 88 Закону про виконавче провадження). У разі наявності ознак складу злочину в діях посадових осіб, які умисно перешкоджали виконанню рішення або в інший спосіб порушували дію цього Закону, державний виконавець складає акт про порушення і направляє його до відповідних правоохоронних органів про притягнення винної особи до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 88 Закону про виконавче провадження). Тому при втраті виконавчого листа рекомендуємо відразу повідомити про це державного виконавця.

Але, як ви розумієте, не завжди своєчасне утримання та перерахування аліментів залежать від бухгалтера. Багато що залежить і від самих аліментників. Законодавці як можуть, намагаються боротися з тими, хто не виконує своїх зобов’язань зі сплати аліментів, покладених на них рішенням судів. Таким несвідомим аліментникам обмежують права у виїзді за межі України

(лист Мін’юсту від 06.06.2008 р. № 25-32/507), за несвоєчасну виплату аліментів зобов’язують виплачувати неустойку (пеню) в розмірі 1 % від суми несплачених аліментів за кожний день прострочення (ст. 196 Сімейного Кодексу). А за відсутності можливості стягнення аліментів із заробітної плати чи інших доходів боржника протягом трьох місяців підряд стягнення звертається на майно боржника.

 

Бліц-відповіді

На закінчення наведемо добірку запитань та відповідей за темою «дитячих» аліментів. Ці питання надходили до нашої редакції від вас, шановні читачі.

 

Запитання

Відповідь

1

2

Як утримуються аліменти із сум відпускних та компенсації за невикористану відпустку?

Аліменти

утримуються із зарплати, що зберігається під час відпустки та одержуваній при звільненні компенсації за не використану протягом кількох років відпустку (п.п. 5 п.1 Переліку № 146). Утримання аліментів не провадиться з компенсації за невикористану відпустку, крім випадків, якщо особа при звільненні одержує компенсацію за відпустку, не використану протягом кількох років (п.п. 2 п. 12 Переліку № 146). На підставі цього доходимо висновку, що: — із сум відпускних та компенсації при звільненні за останній робочий рік аліменти не утримуються; — із суми компенсації за невикористану відпустку, виплаченої в період роботи, а також із суми компенсації, що виплачується при звільненні за попередні останньому року роботи періоди, аліменти утримуються. Однак Мін’юст у листі від 28.12.2006 р. № 19-48-671 із цього приводу відповів: «якщо особа не використала відпустку за один рік, та отримала за неї компенсацію при звільнені, утримання аліментів не проводиться. У випадку отримання компенсації за відпустку за два і більше роки, утримання аліментів проводиться в загальному порядку». З цього можна дійти висновку, що Мін’юст дотримується думки, протилежної нашій

Чи виплачує аліменти підприємець-єдиноподатник зі свого підприємницького доходу?

Згідно з

п.п. 16 п. 1 Переліку № 146 утримання аліментів здійснюється з доходів від підприємницької діяльності. Однак чітко визначити суму «чистого» доходу підприємця-єдиноподатника не так уже і просто. Це пов’язане з тим, що він веде спрощений облік своїх витрат і доходів. Зауважимо: якщо суму аліментів у виконавчому листі зазначено у відсотках від суми доходу, то розрахункова сума виходить чималенька. У цій ситуації платнику аліментів вигідніше виплачувати аліменти або у твердій грошовій сумі, або в сумі, застереженій у договорі, укладеному між батьками

Чи потрібно утримувати податок з доходів з аліментів?

Згідно з

п.п. 4.3.9 Закону про податок з доходів не включаються до оподатковуваного дохід аліменти, що виплачуються платнику податку (одержувачу аліментів): а) згідно з рішенням суду; б) за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених відповідно до норм Сімейного кодексу, крім виплати аліментів нерезидентами, незалежно від їх розміру, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано ВРУ

Як відображаються аліменти в податковій звітності?

У формі № 1ДФ аліменти, що виплачуються платнику податку — одержувачу аліментів, відображаються окремим рядком з ознакою доходу «29». Для цього

одержувач аліментів має надати копію своєї довідки про присвоєння ідентифікаційного коду

Як відобразити утримання і сплату аліментів у бухобліку?

Дт 661 — Кт 685 — утримано аліменти із зарплати працівника; Дт 685 — Кт 301 (311) — виплачено аліменти

З якого часу присуджують аліменти на неповнолітніх дітей?

Аліменти присуджуються судом від дня подання заяви

. Аліменти за минулий час може бути стягнуто, якщо позивач надасть докази, що він уживав заходів для отримання аліментів з відповідача, але не міг їх отримати у зв’язку з ухиленням останнього від сплати. У цьому випадку суд може присудити аліменти, але не більше ніж за три попередні роки.

16 червня 2008 року дитині виповнилося 18 років. Як утримати аліменти за червень?

Аліменти за червень мають утримуватися із заробітної плати, нарахованої за період з 1 червня по 15 червня (включно). Із заробітної плати, нарахованої за період з 16 червня, аліменти утримувати не потрібно

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі