Теми статей
Обрати теми

Як урахувати внутрішнього сумісника для комунального податку

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Консультують фахівці редакції

 

Як урахувати внутрішнього сумісника для комунального податку

 

Як при розрахунку комунального податку враховується працівник, який працює на підприємстві за основним місцем роботи на посаді торговельного агента і за сумісництвом на посаді менеджера з реклами на 0,3 ставки?

(м. Луганськ)

 

Форма Податкового розрахунку комунального податку, затверджена

наказом ДПАУ від 24.12.2003 р. № 625 (з урахуванням змін, унесених наказом ДПАУ від 20.03.2006 р. № 143), передбачає, що в ній наводиться показник середньої кількості штатних працівників, розрахований згідно з Інструкцією зі статистики кількості працівників, затвердженою наказом Держкомстату від 28.09.2005 р. № 286 (далі — Інструкція № 286).

Сутність показника середньої кількості штатних працівників полягає в тім, що

кожен працівник ураховується один раз (за основним місцем роботи). Згідно з п.п. 2.6.1 Інструкції № 286 працівник, який одержує на одному підприємстві дві, півтори ставки, тобто оформлений за сумісництвом на тому самому підприємстві, де й основне місце роботи (внутрішнє сумісництво), або менше однієї ставки, в обліковій кількості штатних працівників ураховується як одна фізична особа. Отже, працівник, який на одному підприємстві працює за основним місцем роботи торговельним агентом і там же за сумісництвом менеджером з реклами, ураховується при розрахунку цього показника як одна одиниця.

Зауважимо також, що показник кількості працівників, що наводиться в Податковому розрахунку комунального податку, має відповідати показнику рядка 1040 розділу І Звіту з праці (ф. № 1-ПВ, місячна*) за відповідний місяць. Якщо рішенням органу місцевого самоврядування встановлено квартальний звітний період для надання Податкового розрахунку комунального податку, то кількість працівників, зазначена в ньому, відповідно має дорівнювати сумі показників рядка 1040 розділу І Звіту з праці (ф. № 1-ПВ, місячна) за відповідні місяці звітного кварталу.

* Форму цього звіту затверджено наказом Держкомстату від 17.07.2007 р. № 223.

Нагадаємо, що докладно порядок заповнення Податкового розрахунку ми описували у

статті «Розрахунок комунального податку: заповнюємо без проблем» // «БТ», 2007, № 26, с. 39, а порядок розрахунку всіх показників кількості працівників (з описанням випадків, в яких застосовується той чи інший показник) — у матеріалі рубрики «Шпаргалка бухгалтера» «Кількість працівників» // «БТ», 2007, № 46, с. 23.

 

Жанна СЕМЕНЧЕНКО

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі