Теми статей
Обрати теми

Про звітний (податковий) період для придбання та підтвердження статусу платника ФСП

Редакція БТ
Лист від 04.03.2008 р. № 37-27-13/3138

Фіксований сільгоспподаток:

чи може «молоде» підприємство стати його платником

 

Лист Міністерства аграрної політики України від 04.03.2008 р. № 37-27-13/3138

«Про звітний (податковий) період для придбання та підтвердження статусу платника ФСП»

 

У

листі, що коментується, надано відповідь на запитання, чи можуть підприємства, створені в середині року, бути платниками фіксованого сільськогосподарського податку (ФСП) у наступному році.

Нагадаємо, що сільгосппідприємства можуть стати платниками ФСП, якщо в них сума, отримана від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки

за попередній звітний (податковий) рік, перевищує 75 % загальної суми валового доходу (ст. 2 Закону України «Про фіксований сільськогосподарський податок» від 17.12.98 р. № 320-XIV).

Аналогічне формулювання (

«попередній звітний (податковий) рік») міститься і в Положенні про порядок справляння та обліку фіксованого сільськогосподарського податку, затвердженому постановою КМУ від 23.04.99 р. № 658, і у формі Розрахунку питомої ваги доходу від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки в загальній сумі валового доходу підприємства за попередній звітний (податковий) рік (за 200 _ рік), затвердженого наказом Мінагрополітики від 22.11.2007 р. № 818. Це, мабуть, і викликало запитання.

Лист

, що коментується, містить два важливі висновки:

— по-перше, автори

листа ще раз підкреслили, що при складанні Розрахунку «сільськогосподарності» підприємства мають керуватися даними бухгалтерського обліку;

— по-друге, сільгосппідприємство, створене

протягом звітного (податкового) періоду (наприклад, 2007 року), має право бути платником ФСП у наступному році (2008 року) за умови дотримання ним усіх інших вимог, необхідних для придбання або підтвердження такого статусу платника.

Таким чином, Мінагрополітики вважає, що

Розрахунок «сільськогосподарності» можна подати за підсумками періодів року (місяців, кварталів), а не лише за весь повний попередній рік. Ми цю думку повністю поділяємо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі