Теми статей
Обрати теми

Органи статистики не приймають фінансову звітність через нашу відмову надати Довідку

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Консультують фахівці редакції

 

Органи статистики не приймають фінансову звітність через нашу відмову надати Довідку

 

При поданні річної фінансової звітності працівники статистики попросили нас заповнити бланк Довідки про згоду надання даних фінансової звітності підприємства органам державної влади. В усній формі було заявлено, що без цієї Довідки звітність не приймуть. Усе ж таки ми Довідку заповнили (хоча великого бажання цього робити в нас не було). Чи можна було відмовити працівникам статистики в їх вимозі?

(м. Харків)

 

Почнемо з того, що

Довідку про згоду надання даних фінансової звітності підприємства органам державної влади (далі — довідка), було затверджено постановою КМУ від 26.05.2005 р. № 384. Цією постановою КМУ вніс зміни до Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2000 р. № 419 (далі — Порядок № 419).

Після внесених змін відповідно до

абзацу шостого п. 2 Порядку № 419 фінансова звітність може надаватися органам державної статистики разом з довідкою про згоду надання органам державної влади даних з фінансової звітності підприємства. Якщо підприємство не згодне надавати органам державної влади таку інформацію, то довідку органам статистики подавати не потрібно.

От і все. Більше з приводу

довідки в Порядку № 419 немає жодного слова. З цього доходимо простого висновку: органи статистики не можуть зобов’язати підприємства подавати таку довідку разом з фінансовою звітністю. Це справа добровільна.

Також нам стало відомо, що деякі працівники місцевих органів статистики в разі відмови підприємства надати таку

довідку все ж таки погоджуються прийняти фінансову звітність, але за умови надання письмової відмови в довільній формі. Із цього приводу зауважимо, що такі вимоги працівників статистики також є неправомірними. Жодних письмових пояснень щодо відмови в наданні довідки давати не потрібно.

 

Наталія ГОЛОСКУБОВА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі