Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Порядку відрахування у 2008 році державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу)

Редакція БТ
Постанова від 05.03.2008 р. № 158

Держдивіденди:

затверджено Порядок сплати у 2008 році

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 05.03.2008 р. № 158

«Про затвердження Порядку відрахування у 2008 році державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу)»

 

Документ, що коментується, наведено в додатку «Документи»

 

Постанову

, що коментується, прийнято на виконання ст. 61 Закону про держбюджет-2008 *. Нагадаємо, що відповідно до цієї норми державні унітарні підприємства та їх об’єднання повинні сплачувати до Державного бюджету України частину чистого прибутку (доходу) в розмірі 15 %, зменшеного на суму нарахованих і сплачених дивідендів відповідно до п. 7.8 Закону про податок на прибуток**.

* Закон України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 28.12.2007 р. № 107-VI // «БТ», 2008, № 2.

** Закон України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР.

Варте уваги, що за результатами діяльності у 2008 році держдивіденди мають сплачувати лише державні унітарні та комунальні унітарні підприємства та їх об’єднання, тобто коло платників держдивідендів порівняно з минулим роком звузилося.

При цьому обов’язок щодо встановлення порядку сплати держдивідендів державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, як і в попередні роки,

Законом про держбюджет-2008 покладено на Кабмін. Останній, у свою чергу, для виконання цих вимог і прийняв постанову, що коментується, якою затвердив Порядок відрахування у 2008 році державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу). Однак слід зауважити, що механізм розрахунку суми держдивідендів Кабмін у документі, що коментується, не описав, а послався на розрахунок, який має затвердити ДПАУ. Тому доведеться чекати на затвердження ДПАУ форми такого Розрахунку та порядку його заповнення.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі