Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 10.01.2001 р. № 1. Про затвердження Порядку надання роботодавцю дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних

Редакція БТ
Наказ від 27.02.2008 р. № 88

Дотації для працевлаштування безробітних:

до Порядку надання внесено зміни

 

Наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 27.02.2008 р. № 88

«Про внесення змін до наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 10.01.2001 р. № 1

«Про затвердження Порядку надання роботодавцю дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних»

 

Наказом

, що коментується, унесено зміни до Порядку надання роботодавцю дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, затвердженого наказом Мінпраці від 10.01.2001 р. № 1 (далі — Порядок). Унесені зміни мають на меті привести цей Порядок у відповідність до вимог Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 28.12.2008 р. № 107-VI.

З’ясуємо, що саме змінилося.

1.

Уточнено, що дія Порядку поширюється у тому числі й на молодь для працевлаштування на перше місце роботи. Відповідно змінилася і назва Порядку — Порядок надання роботодавцю дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, у тому числі й молоді на перше місце роботи.

2.

Для того щоб отримати дотацію на працевлаштування безробітних, такий безробітний у загальному випадку має перебувати на обліку в центрі зайнятості 3 місяці (раніше — 6 місяців).

Нагадаємо, що раніше* було зменшено (з трьох до одного місяця) строк перебування на обліку в державній службі зайнятості для отримання дотацій на працевлаштування окремих категорій безробітних, зазначених у

п. 4 Порядку.

* Див. ком. «Унесено зміни до Порядку надання дотацій для працевлаштування безробітних» // «БТ», 2007, № 32, с. 6

3.

Після набрання чинності змінами дотації не надаватимуться роботодавцям, які протягом останніх 6 місяців скорочували чисельність працівників за професією (спеціальністю), за якою відповідно до направлення державної служби зайнятості було працевлаштовано безробітного.

Крім того, тепер при зверненні роботодавця за дотацією (днем звернення вважається дата надання письмової згоди роботодавця на направленні на працевлаштування безробітного)

кількість осіб на підприємствах, які працюють протягом першого року дії договору про працевлаштування безробітних з наданням дотації, не повинна перевищувати 50 % загальної чисельності працівників з урахуванням осіб, яких буде працевлаштовано за новими договорами.

4.

Наведено методику розрахунку дотацій, якщо працівник відпрацював у роботодавця повний місяць, а строк надання дотації припиняється в середині місяця, або якщо працівник відпрацював неповний місяць і його зарплата в таких випадках перевищує середній рівень зарплати за всіма видами економічної діяльності у відповідній області.

У таких ситуаціях розмір дотації за вказаний період обчислюється шляхом

ділення середньої заробітної плати, що склалася за всіма видами економічної діяльності у відповідній області за місяць, за який нараховано зарплату, на кількість календарних днів місяця та множення на кількість календарних днів, за які надається дотація, або на кількість відпрацьованих працівником календарних днів.

5.

Порядок доповнено випадками, коли центр зайнятості припиняє виплату дотацій, а роботодавець повертає отримані дотації з урахуванням індексу цін. Тепер до таких випадків також належать:

виявлення недостовірності наданих роботодавцем даних. У цьому випадку сума, яку повертає роботодавець, обчислюватиметься шляхом множення суми заподіяної шкоди на добуток індексу зростання цін на споживчі товари від місяця, в якому було заподіяно шкоду, до місяця, що передує її відшкодуванню, та ділення на 100;

використання дотацій з порушенням законодавства. У цьому випадку сума, яку повертає роботодавець, визначається шляхом множення суми отриманої дотації на добуток індексу зростання цін на споживчі товари від місяця початку отримання дотації до місяця, що передує місяцю її повернення, та ділення на 100.

6. Тепер у

Порядку застережено, що рішення про відшкодування коштів роботодавцем приймається директором центру зайнятості та оформляється наказом.

Після прийняття рішення про відшкодування коштів роботодавцем центр зайнятості

протягом двох робочих днів надсилає роботодавцю рекомендованим листом повідомлення про необхідність повернути кошти протягом 15 календарних днів з дня отримання повідомлення.

Документ, що коментується, набув чинності

22 березня 2008 року.

Докладніше порядок надання дотацій на працевлаштування безробітних

розглянуто у статті «Дотації на працевлаштування безробітних: умови отримання та повернення, оподаткування та облік» // «БТ», 2007, № 40, с. 13.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі