Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Право на податковий кредит в окремих ситуаціях

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 24.12.2007 р. № 7175/7/17-0717

Право на податковий кредит в окремих ситуаціях

 

Ґрунтуючись на положеннях

Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV, ДПАУ зауважила:

1. Платник податків може включити до складу податкового кредиту (ПК)

витрати на оплату середнього професійного чи вищого навчання такого платника податків або члена його сім’ї першого ступеня споріднення в сумі, що не перевищує 740 грн. у 2007 році (прожитковий мінімум, що діє для працездатних осіб на 1 січня звітного року, помножений на 1,4 та округлений до найближчих 10 грн.).

Якщо в розрахункових документах зазначено П. І. Б. не платника податків, а його дитини, яка навчається на підставі договору, укладеного платником податків, то такі документи мають прийматися податковими органами для підтвердження права на ПК. Виняток становлять випадки, коли студент сам протягом року одержував заробітну плату.

2 Підтверджуючий документ має дозволяти ідентифікувати особу платника податку.

3. Платник податків може включити до складу ПК

витрати на недержавне пенсійне забезпечення в сумі не більше 740 грн. у розрахунку за кожний повний чи неповний місяць звітного податкового року, протягом якого діяв договір страхування. Підтверджуючими документами тут є довідка роботодавця про перерахування за заявою платника пенсійних внесків із зарплати, рахунок недержавного пенсійного фонду, пенсійний контракт платника з таким пенсійним фондом.

4. Що стосується включення до складу ПК витрат на оплату медичних послуг та придбання ліків, а також на придбання путівок на санаторно-курортне лікування, то відповідна норма набере чинності після набуття чинності законом про загальнообов’язкове медичне страхування, який на сьогодні ще не прийнято.

(

Лист Державної податкової адміністрації України від 24.12.2007 р. № 7175/7/17-0717)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі