Теми статей
Обрати теми

Довіреність на отримання ТМЦ можна видати лише працівнику підприємства

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Консультують фахівці редакції

 

Довіреність на отримання ТМЦ можна видати лише працівнику підприємства

 

Чи можна видати довіреність на отримання ТМЦ людині, яка не є працівником фірми? Чи дійсно довіреності можна видавати лише матеріально відповідальним особам?

(м. Кременчук)

 

Основним документом, що регламентує порядок видачі довіреностей на отримання ТМЦ, є

Інструкція про порядок реєстрації виданих, повернених та використаних довіреностей на отримання цінностей, затверджена наказом МФУ від 16.05.96 р. № 99 (далі — Інструкція № 99).

Відповідно до

п. 4 Інструкції № 99 довіреність на отримання ТМЦ видається тільки особам, які працюють на цьому підприємстві. При цьому вимоги щодо наявності укладеного договору про матеріальну відповідальність з цією особою Інструкцією № 99 не висувається.

Що ж стосується видачі довіреності людині, яка не є працівником підприємства, то така видача допускається лише в тому випадку, якщо підприємство, на якому людина працює, видало їй довіреність на отримання тих самих цінностей і в тій самій кількості з цього підприємства. Інакше кажучи, видати довіреність непрацівнику можна тільки за наявності в нього довіреності на отримання тих самих цінностей з вашого підприємства.

Наприклад

, підприємство ТОВ «Альфа» перерахувало передоплату за 20 диванів підприємству ТОВ «Бета» і уклало договір на продаж 10 диванів з підприємством «Гамма». Для того щоб працівник ТОВ «Гамма» Петров Н. П. міг забрати товар безпосередньо зі складу ТОВ «Бета», необхідно:

1) підприємству ТОВ «Гамма» виписати довіреність своєму працівнику Петрову Н. П. на отримання 10 диванів від підприємства ТОВ «Альфа»;

2) підприємству ТОВ «Альфа» залишити в себе довіреність, виписану підприємством ТОВ «Гамма», і на її підставі виписати довіреність Петрову Н. П. на отримання 10 диванів зі складу ТОВ «Бета».

 

Ольга КУЛІГІНА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі