Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Затверджено Порядок фінансування Фондом оплачуваних громадських робіт для безробітних

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 21.02.2008 р. № 61

Затверджено Порядок фінансування Фондом оплачуваних громадських робіт для безробітних

 

Мінпраці затвердив

Порядок фінансування за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття оплачуваних громадських робіт для безробітних.

У

Порядку наведено перелік видів оплачуваних громадських робіт для безробітних, що можуть фінансуватися за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Порядком

установлено, що кошти, використані роботодавцем не за цільовим призначенням, підлягають поверненню Фонду протягом 10 робочих днів після виявлення порушення. У разі відмови роботодавця добровільно повернути кошти Фонду (або неповернення їх у встановлені строки) стягнення коштів здійснюється центром зайнятості в судовому порядку відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, що центри зайнятості безпосередньо можуть укладати договори про організацію оплачуваних громадських робіт з підприємствами комунальної власності та підприємствами всіх форм власності (

пункти 11 і 12 постанови КМУ від 27.04.98 р. № 578). Для безробітних, у яких закінчився строк виплати допомоги по безробіттю, оплата праці або доплата до мінімальної заробітної плати може фінансуватися за рахунок державного фонду сприяння зайнятості населення за умови відсутності коштів у підприємства на момент виплати заробітної плати, що підтверджується відповідною довідкою банку (п. 22 постанови КМУ від 27.04.98 р. № 578). Використання отриманих коштів за цільовим призначенням визначається шляхом перевірки, що здійснюється центром зайнятості протягом 15 робочих днів після остаточного розрахунку з роботодавцем.

(Наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 21.02.2008 р. № 61, зареєстрований у Мін’юсті України 03.03.2008 р. за № 162/ 14853)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі