Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Заявка на торговий патент — Держпідприємництво вважає, що окремі реквізити можна не заповнювати

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 14.12.2007 р. № 9403

Заявка на торговий патент — Держпідприємництво вважає, що окремі реквізити можна не заповнювати

 

Форму заявки на придбання торгового патенту затверджено

постановою КМУ від 13.07.98 р. № 1077 «Про затвердження Положення про виготовлення, зберігання та реалізацію торгових патентів».

Держпідприємництво звернув увагу, що в затвердженій формі заявки передбачено зазначення інформації про документ, що засвідчує право власності (оренди) або про дозвіл на розміщення пункту торгівлі, обмінного пункту тощо.

Водночас такої вимоги немає в

Законі України «Про патентування деяких видів підприємницької діяльності» від 23.03.96 р. № 98/96, яким установлено вичерпний перелік реквізитів, які має містити заявка на придбання торгового патенту. Тому Держпідприємництво доходить висновку, що при заповненні заявки суб’єкти підприємництва мають право не зазначати інформацію про документ, що засвідчує право власності (оренди), або про дозвіл на розміщення пункту торгівлі, обмінного пункту тощо.

Держпідприємництво також зауважив, що при поданні заявки на придбання торгового патенту суб’єкти підприємництва не зобов’язані надавати дозвіл на розміщення об’єкта торгівлі та сфери послуг і дозволи на розміщення малих архітектурних форм. Але оскільки за видачу торгових патентів відповідає податковий орган, то до повного врегулювання цього питання радимо не нехтувати його вимогами.

На завершення Держпідприємництво зауважив, що з цього питання підготовлено звернення до ДПАУ, на який має надійти відповідь. Про його появу, шановні читачі, ми вас обов’язково повідомимо.

(

Лист Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва від 14.12.2007 р. № 9403)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі