Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Торгівля іноземною валютою: є зміни

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 28.07.2008 р. № 216

Торгівля іноземною валютою: є зміни

 

Нацбанк уніс зміни до

Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою, затвердженого постановою Правління НБУ від 10.08.2005 р. № 281.

Відтепер

суб’єкти ринку не мають права не тільки проводити операції з валютними деривативами (як було раніше), а й операції в іноземній валюті з іншими похідними фінансовими інструментами, базовим активом яких є валютні цінності, курси валют, процентні ставки, індекси, крім випадків, передбачених нормативно-правовими актами НБУ.

Змінився також і перелік документів на підставі яких резиденти мали право купувати, обмінювати іноземну валюту з метою виконання зобов’язань (у тому числі власних операцій суб’єктів ринку) за кредитними операціями та платежами за цими операціями.

Тепер

резиденти не можуть купувати іноземну валюту з метою:

— виконання зобов’язань за нерезидента-боржника в разі переведення боргу за кредитним договором (договором позики). Резидент виконує такі зобов’язання виключно за рахунок власних (не куплених, не залучених у формі кредиту) коштів в іноземній валюти;

— розміщення грошового забезпечення (покриття) для виконання зобов’язань, забезпечених гарантією, договором поруки;

— відшкодування гаранту (поручителю) — уповноваженому банку за перераховану ним кредитору іноземну валюту за договором гарантії (поруки).

Крім того, Нацбанк затвердив нове

Положення про порядок виконання банками документів на переказ, примусове списання і арешт коштів в іноземних валютах та банківських металах, але його норми дублюють норми свого попередника.

Зміни

набрали чинності 12.10.2008 р.

(Постанова Правління Національного банку України від 28.07.2008 р. № 216

)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі