Теми статей
Обрати теми

У податковій накладній індивідуальний податковий номер може містити і 9 цифр

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у Деснянському районі м. Києва

 

У податковій накладній індивідуальний податковий номер може містити і 9 цифр

 

Чи може в податковій накладній бути вказано індивідуальний податковий номер з ПДВ, що містить лише 9 цифр, чи це якась помилка?

 

Ні, це цілком можливо

, пояснимо чому.

Індивідуальний податковий номер згідно з

Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженим наказом ДПАУ від 01.03.2000 р. № 79 становить для юридичних осіб — 12-розрядний числовий код, для фізичних осіб — 10-значний індивідуальний ідентифікаційний номер.

У той же час для осіб, відповідальних за утримання та внесення податку до бюджету при виконанні договорів про

спільну діяльність без створення юридичної особи; осіб, які виступають інвесторами відповідно до угоди про розподіл продукції; та представництв нерезидентів в Україні, які не мають ідентифікаційного коду ЄДРПОУ індивідуальний податковий номер становить — 9-значний реєстраційний (обліковий) номер із Тимчасового реєстру Державної податкової адміністрації України (ТРДПАУ). Такі особи в реєстраційній заяві проставляють зазначений реєстраційний (обліковий) номер, і він повинен збігатися з індивідуальним податковим номером.

Реєстраційний (обліковий) номер платників податків з ТРДПАУ надається при взятті на облік платників податків

— юридичних осіб, а також їхніх філій, відділень, інших відокремлених підрозділів, які не мають ідентифікаційного коду за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) відповідно до Порядку присвоєння реєстраційних (облікових) номерів платників податків, затвердженого наказом ДПАУ від 03.08.98 р. № 380:

— постійним представництвам нерезидентів в Україні;

— учасникам договорів про спільну діяльність на території України без створення юридичної особи;

— інвесторам (резидентам та нерезидентам), які уклали угоди про розподіл продукції та є платниками податків;

— виконавцям (юридичним особам — нерезидентам) проектів (програм) міжнародної технічної допомоги;

— дипломатичним представництвам, консульським установам іноземних держав та прирівняним до них представництвам міжнародних організацій в Україні (дипломатичним місіям), що виконують функції податкового агента щодо сплати податку з доходів фізичних осіб або яким здійснюється відшкодування сум податку на додану вартість.

Номер із ТРДПАУ, наданий платнику податків органами державної податкової служби, не змінюється протягом усього періоду перебування на обліку в органах державної податкової служби такого платника податків, за винятком випадків уключення платника податків до ЄДРПОУ.

Для представництв нерезидентів в Україні, що включені до ЄДРПОУ, індивідуальний податковий номер формується у такому самому порядку, як і для юридичних осіб, тобто він складається з 12-розрядного числового коду.

Отже, індивідуальний податковий номер з ПДВ, що містить лише 9 цифр, цілком можливий.

 

Олександра ВІНЦЕВИЧ, головний державний податковий інспектор

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі