Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до наказу Мінпраці від 10.01.2001 № 1

Редакція БТ
Наказ від 29.08.2008 р. № 381

ДОТАЦІЇ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ БЕЗРОБІТНИХ —

чергові зміни

 

Наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 29.08.2008 р. № 381

«Про внесення змін до наказу Мінпраці від 10.01.2001 № 1»

 

Наказом

, що коментується, Мінпраці внесло чергові зміни до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, затвердженого наказом Мінпраці від 10.01.2001 р. № 1 (далі — Порядок).

Саме так згідно з унесеними змінами тепер іменується документ, що регламентує порядок надання дотацій роботодавцям. По суті, реанімується назва цього документа, яку він мав до попередніх змін. Та і дотація тепер надається не просто для працевлаштування безробітних, а

на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних. При цьому додатковим робочим місцем є робоче місце, на яке прийнято на постійну роботу особу за направленням держслужби зайнятості з числа зареєстрованих безробітних за умови відсутності в роботодавця скорочення чисельності працюючих за професією (спеціальністю), на яку працевлаштовується безробітний (для фізичних осіб — підприємців — за умови використання ними найманої праці), протягом останніх 3 місяців.

Розглянемо основні зміни.

1.

Скорочено строк перебування безробітних на обліку в центрі зайнятості, яких можна працевлаштувати на дотаційні місця, — замість 3 місяців тепер на дотаційні місця можна працевлаштувати осіб, котрі є безробітними не менше 1 місяця. Окремих соціально незахищених категорій безробітних можна працевлаштувати з дня надання їм статусу безробітного (раніше з моменту реєстрації мало минути не менше 1 місяця):

— жінок, які мають дітей віком до 6 років;

— самотніх матерів, які мають дітей віком до 14 років або дітей-інвалідів;

— молоді, яка закінчила або припинила навчання в середніх загальноосвітніх школах, професійно-технічних та вищих навчальних закладах різних рівнів акредитації, яка звільнилася зі строкової військової чи альтернативної (невійськової) служби та якій надається перше робоче місце;

— дітей (сиріт), які залишилися без піклування батьків, а також осіб, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків чи особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;

— осіб передпенсійного віку (за два роки до настання права на пенсію: чоловіків — після досягнення 58 років, жінок — 53 років);

— осіб, звільнених після відбування покарання чи примусового лікування;

— осіб, які входять до складу сім’ї, де двоє та більше її членів є безробітними (чоловік, дружина та неодружені діти, які проживають разом з батьками);

— інвалідів, котрі не досягли пенсійного віку;

— жінок, які повідомили про свою вагітність і підтвердили її документально довідкою в установленому порядку (можливість працевлаштувати цих жінок без урахування строку перебування на обліку існувала для них і раніше).

2. Строк перебування на обліку як безробітного

обчислюють від дня надання статусу безробітного, а при перереєстрації осіб, які звернулися повторно до центру зайнятості, строк перебування на обліку враховують сумарно. До змін, унесених наказом, що коментується, строк перебування враховували сумарно тільки за умови повторного звернення протягом 2 років. Тепер це обмеження знято.

3.

Нововведенням є те, що для роботодавців тепер передбачено мінімальний строк перебування на обліку як платників внесків — не менше 3 місяців (абзац перший п. 6 Порядку). Тому новостворені роботодавці можуть працевлаштувати безробітних за дотацією не раніше закінчення цього строку. Раніше таку ідею Мінпраці просувало у листі від 28.07.2008 р. № 3144/0/10-08/13*. При розгляді питання про надання дотації це підтверджують відомості центру зайнятості про перебування в нього на обліку роботодавця як платника внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття не менше 3 місяців (п. 4 п. 10 Порядку).

* Див. коментар «Розрахунок відпускних, праця інвалідів, працевлаштування безробітних — Мінпраці відповідає на запитання» // «БТ», 2008, № 38, с. 6.

Для

роботодавців — фізичних осіб додатковою умовою є використання найманої праці протягом останніх 3 місяців (абзац третій п. 3 і абзац другий п. 6 Порядку). При розгляді питання про надання дотації це підтверджує засвідчена центром зайнятості довідка про використання найманої праці протягом останніх 3 місяців (п. 3 п. 10 Порядку).

Якщо роботодавець

скорочував чисельність працівників за тією професією (спеціальністю), на яку планується працевлаштувати безробітного, то на умовах дотації його можна буде працевлаштувати не раніше ніж через 3 місяці після такого скорочення. Нагадаємо: раніше строк був тривалішим — дотація не надавалася протягом 6 місяців з моменту останнього скорочення чисельності працівників.

4.

Стосовно кількості працевлаштованих на умовах дотації осіб, які працюють протягом першого року дії договору про працевлаштування безробітних з наданням дотації, абзацом четвертим п. 6 Порядку передбачено обмеження — їх чисельність на день звернення роботодавця за наданням дотації (на дату надання письмової згоди роботодавця на направлення на працевлаштування безробітного або листа роботодавця про його попередню згоду на працевлаштування безробітного) не повинна перевищувати 50 % загальної чисельності працівників з урахуванням осіб, яких буде працевлаштовано за новими договорами. Однак згідно з унесеними змінами це обмеження тепер не поширюється на:

— роботодавців, державну реєстрацію яких як юридичних осіб чи фізичних осіб — підприємців проведено в сільській місцевості або малих, у тому числі монофункціональних містах, за умови, якщо наймані працівники працюють у таких роботодавців за місцем держреєстрації;

— підприємств та організацій інвалідів з кількістю інвалідів не менше 50 % загальної чисельності працівників.

5.

Доповнення п.п. 4 п. 10 Порядку абзацом такого змісту: «Роботодавці, які згідно із законодавством звільнені від сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, відомості, визначені абзацами другим — четвертим цього підпункту, не подають» ще раз підтверджує можливість працевлаштування безробітних на умовах дотації роботодавцями-єдиноподатниками.

Зміни, що коментуються, набули чинності 27 вересня 2008 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі