Теми статей
Обрати теми

Послуги з пакування періодичних видань обкладаються ПДВ за ставкою 20 %

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Роз’яснює ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

 

Послуги з пакування періодичних видань обкладаються ПДВ за ставкою 20 %

 

Наше підприємство надає послуги з розповсюдження періодичних видань за передплатою за договором доручення з видавництвом, при цьому користується пільгою зі сплати податку на додану вартість. Разом з тим підприємство планує запровадити ще й інші послуги, що будуть надаватися видавцям за окремим замовленням: пакування кожного примірника в поліетиленову плівку, сервісне оформлення періодичних видань тощо. Який порядок оподаткування податком на додану вартість таких послуг?

 

Від обкладання ПДВ звільнено операції з поставки (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок, крім видань еротичного характеру, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників українського виробництва, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови;

доставки таких періодичних видань друкованих засобів масової інформації на митній території України ( п.п. 5.1.2 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР; далі — Закон).

Оскільки операції з пакування кожного примірника в поліетиленову плівку, сервісне оформлення періодичних видань, не є операціями з доставки періодичних видань

друкованих засобів масової інформації на митній території України, то вони підлягають обкладанню ПДВ на загальних підставах за ставкою 20 %.

Таким чином, ураховуючи зазначене, і також виходячи з положень

Закону, у разі надання послуг за окремим замовленням, ваше підприємство повинно сплачувати податок на додану вартість на загальних підставах.

 

Наталія КИРПА,
 начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі