Теми статей
Обрати теми

Про проведення перевірок

Редакція БТ
Лист від 05.09.2008 р. № 11808/27/10-08

ПЕРЕВІРКИ МІНПРИРОДИ:

хто та що перевіряє

 

Лист Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 05.09.2008 р. № 11808/27/10-08

«Про проведення перевірок»

 

Мінприроди визнав, що

Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V регламентує його діяльність. Також було наведено перелік контролюючих органів, які можуть здійснювати контроль у сфері охорони навколишнього природного середовища (див. таблицю). Докладніше про сферу дії Закону № 877 можна дізнатися зі статті «Закон про перевірки: підсумки практики застосування Закону про перевірки» // «БТ», 2008, № 36, с. 13 і «Загальні правила перевірок» // «БТ», 2007, № 46, с. 42.

 

Контролюючі органи

Об’єкт нагляду (контролю) за

1

2

Державна екологічна інспекція

а) додержанням вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення та охорону природних ресурсів, екологічну та в межах своєї компетенції радіаційну безпеку, у сфері поводження з відходами (крім поводження з радіоактивними відходами), небезпечними хімічними речовинами, пестицидами та агрохімікатами місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органами виконавчої влади, суб’єктами господарювання, фізичними особами; б) додержанням правил, нормативів, стандартів у сфері охорони навколишнього природного середовища, екологічної та в межах своєї компетенції радіаційної безпеки, поводження з відходами (крім поводження з радіоактивними відходами); виконанням вимог висновків державної екологічної експертизи у сфері використання, відтворення та охорони природних ресурсів; додержанням умов виданих дозволів, лімітів та квот на спеціальне використання природних ресурсів, викиди та скиди забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище, транскордонне переміщення об’єктів рослинного та тваринного світу;

в) забрудненням навколишнього природного середовища внаслідок викидів та скидів шляхом проведення інструментально-лабораторних вимірювань показників складу та властивостей, у тому числі забруднюючих речовин, у межах галузі атестації на право виконання цих вимірювань;

 

г) додержанням вимог екологічної та в межах своєї компетенції радіаційної безпеки, у тому числі: — у процесі проведення наукових, науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, упровадження у виробництво відкриттів, винаходів, використання нової техніки, а також устаткування, технологій і систем, що імпортуються; — на військових і оборонних об’єктах, об’єктах органів внутрішніх справ, органів Служби безпеки України та Державної прикордонної служби у місцях їх постійної дислокації, а також під час передислокації військ і військової техніки з використанням автомобільних, повітряних, залізничних та плавучих транспортних засобів, проведення військових навчань, маневрів; — у пунктах пропуску через державний кордон України та в зоні діяльності митниць призначення та відправлення; — у процесі транспортування, зберігання, застосування, утилізації, знищення та знешкодження пестицидів і агрохімікатів, небезпечнихімічних речовин, виробничих, побутових та інших видів відходів; — у зонах спостереження атомних електростанцій (п. 4 Положення від 19.12.2006 р. № 548)

Державна геологічна служба

— проведенням робіт з геологічного вивчення та використання надр; — додержанням користувачами надр незалежно від форми власності вимог законодавства про надра, а також стандартів, норм і правил щодо їх геологічного вивчення та використання. А також контролює в межах своїх повноважень додержання суб’єктами господарювання ліцензійних умов (п. 4 Положення від 24.09.2005 р. № 980)

Державна служба заповідної справи

— додержанням режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду (п. 3 Положення від 09.08.2001 р. № 1000)

Державна служба геодезії, картографії та катастроф

— за додержанням суб’єктами господарювання ліцензійних умов діяльності з виконання топографо-геодезичних і картографічних робіт (п. 4 Положення від 24.09.2005 р. № 979)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі