Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Інструкції щодо оформлення органами Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття матеріалів про адміністративні правопорушення

Редакція БТ
Постанова від 24.07.2008 р. № 60

Фонд безробіття

оновив Інструкцію щодо оформлення матеріалів адміністративних правопорушень

 

Постанова правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття від 24.07.2008 р. № 60

«Про внесення змін до Інструкції щодо оформлення органами Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття матеріалів про адміністративні правопорушення»

 

Постановою

, що коментується, унесено зміни до Інструкції щодо оформлення органами Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття матеріалів про адміністративні правопорушення, затвердженої постановою правління Фонду від 24.04.2003 р. № 196 (далі — Інструкція).

Нагадаємо:

Інструкцією керуються посадові особи Фонду безробіття (далі — ФБ) при виявленні під час перевірок порушень, що проводяться стосовно нарахування і сплати внесків до ФБ*.

* Докладніше про перевірки центру зайнятості див. «Перевірки центру зайнятості» // «БТ», 2008, № 16, с. 31.

Змін небагато, але вони заслуговують на увагу.

1.

Дещо підкориговано назви і зміст форм додатків до Інструкції, якими оформляють адміністративні порушення та притягнення до адмінвідповідальності порушників.

2.

З’явився новий додаток до Інструкціїпостанова про закриття справи про адміністративне правопорушення (додаток 3 до Інструкції), який складають в разі:

— звільнення правопорушника від адміністративної відповідальності з винесенням усного зауваження при малозначущості правопорушення (

ст. 22 КУпАП). Про таку можливість тепер ідеться не лише в п. 3.7, а і в оновленому п. 3.11 Інструкції;

— передачі матеріалів на розгляд посадовій особі правоохоронних органів у разі відкриття кримінальної справи (

ст. 253 КУпАП);

— наявність обставин, передбачених

ст. 247 КУпАП, — у постанові зазначають відповідні обставини, а деякі з них підтверджуються документами (смерть порушника — копією документа про смерть, неосудність особи — довідкою з лікувальної установи про його хворобу).

Копія цієї

постанови вручається або надсилається особі, щодо якої її прийняли (крім смерті), протягом трьох днів. Якщо останній день припадає на вихідний або святковий, то днем закінчення такого строку є перший за ним робочий день (п. 3.12 Інструкції).

3.

В оновленій Інструкції унеможливлено сповіщення порушника рекомендованим листом з повідомленням про вручення про час та місце розгляду справи, якщо в протоколі відсутня позначка про таке попередження або порушник відмовився від підпису протоколу. Тепер час і місце розгляду справи зазначаються в самому протоколі, та на знак поінформованості про це порушник ставить у протоколі свій підпис. Якщо ж він відмовляється поставити підпис, про це робиться відповідна позначка (абзац тринадцятий п. 2.5 Інструкції). Звичайно, відмова порушника від підпису протоколу не є підставою для припинення справи про адмінпорушення.

4.

Нововведенням також є можливість перенесення розгляду справи за клопотанням порушника, якщо він не може бути присутній на засіданні (абзац другий п. 3.3 Інструкції). Однак засідання може бути відкладено тільки в межах строків, передбачених ст. 38 КУпАП (два місяці від дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні — два місяці з дня його виявлення).

5.

У п. 3.10 Інструкції передбачено продовження строку вручення копії постанови; якщо останній день цього строку припадає на вихідний або святковий, то днем закінчення строку є перший робочий день.

Зміни, що коментуються, набули чинності 31 серпня 2008 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі