Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Будівництво житла — є передумови для здешевлення

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 27.08.2008 р. № 772

Будівництво житла — є передумови для здешевлення

 

Кабмін знизив граничний розмір коштів замовника, що спрямовуються на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів. Так,

для будівництва інженерних споруд і нежитлових будинків цей показник становить 5 % (раніше був 20%), для будівництва житлових будинків, споруд культури та освітнього, медичного та оздоровчого призначення — 2 % (раніше був 10 %). Відповідні зміни, що набудуть чинності з 01.01.2009 р., унесено до п. 1 постанови КМУ від 24.01.2007 р. № 40.

Крім того, установлено, що тепер житлову площу в нових будинках, яку передають забудовники місцевим органам влади, обмежено 2 % загальної площі квартир у будинку.

Передача житлової площі здійснюється

тільки після сплати місцевими властями її опосередкованої вартості, яку протягом місяця визначає Мінрегрозвитку. Якщо місцеві органи влади порушують строки сплати, забудовник може реалізувати житлоплощу, передбачену для передачі, на загальних підставах.

Звертаємо увагу: дія пункту про передачу житлоплощі поширюється на зобов’язання забудовників, за якими строк передачі місцевим органам влади житлоплощі на момент набрання чинності

постановою ще не настав.

І ще.

Кабмін заборонив установлювати будь-які додаткові обов’язкові платежі та відрахування, не передбачені законодавством з оподаткування, на час будівництва об’єктів.

Ці зміни набули чинності 10.09.2008 р.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 27.08.2008 р. № 772)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі