Теми статей
Обрати теми

Про затвердження розміру преференційної поправки при визначенні переможця конкурсу на право оренди державного та комунального майна у 2009 році

Редакція БТ
Постанова від 25.03.2009 р. № 249

ОРЕНДА ДЕРЖМАЙНА:

Кабмін затвердив розмір преференційної поправки для «сумлінних» орендарів

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2009 р. № 249

«Про затвердження розміру преференційної поправки при визначенні переможця конкурсу на право оренди державного та комунального майна у 2009 році»

 

Причина появи постанови, що коментується, — норми

абзаців четвертого — шостого Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» від 26.12.2008 р. № 835-VI. Ними передбачено, що після закінчення строку дії договору оренди державного та комунального майна орендар, який належним чином виконував свої обов’язки, бере участь у конкурсі на отримання права оренди державного та комунального майна. Але орендодавець при визначенні переможця конкурсу, за інших рівних умов, віддає перевагу пропозиціям такого орендаря шляхом застосування преференційної поправки. Її розмір було доручено встановити Кабміну, що і зроблено постановою, яка коментується.

Згідно з нею

розмір преференційної поправки при визначенні переможця конкурсу на право оренди державного та комунального майна у 2009 році становить:

0,8

— для орендаря, який протягом строку дії договору оренди здійснив за згодою орендодавця поліпшення орендованого майна, які неможливо відокремити від майна без заподіяння йому шкоди і вартість яких згідно з договором оренди не підлягала компенсації орендодавцем;

0,9

— для іншого орендарів.

Нагадаємо, що

Порядок проведення конкурсу на право оренди державного майна затверджено наказом ФДМУ від 13.10.2004 р. № 2149, з урахуванням змін, унесених наказом ФДМУ від 15.12.2008 р. № 1495* (далі — Порядок).

* Див. ком. «Оренда держмайна: тепер конкурс проводиться за принципом аукціону» // «БТ», 2009, № 11, с. 5.

На сьогодні конкурс на право оренди державного та комунального майна проводиться у вигляді аукціону, переможцем якого вважається учасник, який запропонував найбільший розмір орендної плати.

Сенс преференційної поправки полягає в тому, що фактичний розмір конкурсної пропозиції «сумлінного» орендаря коригують на цей коефіцієнт.

Наприклад, такий орендар пропонує орендну плату в розмірі 4000 грн., при цьому для нього встановлено поправку 0,8. У цьому випадку скориговану конкурсну пропозицію орендаря буде розраховано так:

4000 : 0,8 = 5000 (грн.).

Саме цей розмір орендної плати розглядатиметься як конкурсна пропозиція такого орендаря. Однак у разі його перемоги орендна плата в договорі встановлюється в розмірі його конкурсної пропозиції без урахування преференційної поправки (за даними нашого прикладу — 4000 грн.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі