Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Положення про проведення конкурсу з елементами аукціону щодо відбору забудовників для надання державної підтримки на добудовування об’єктів незавершеного житлового будівництва

Редакція БТ
Наказ від 16.03.2009 р. № 105/416/219

ЖИТЛОВА НЕЗАВЕРШЕНКА ІЗ 70 % ГОТОВНІСТЮ:

з’явилося Положення про проведення конкурсу на отримання держпідтримки

 

Наказ Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Мінфіну, Міністерства економіки України від 16.03.2009 р. № 105/416/219

«Про затвердження Положення про проведення конкурсу з елементами аукціону щодо відбору забудовників для надання державної підтримки на добудовування об’єктів незавершеного житлового будівництва»

 

Наказ

, що коментується, розроблено на виконання постанови КМУ «Деякі питання іпотечного кредитування» від 11.02.2009 р. № 127.

Нагадаємо, що

постановою № 127 затверджено Порядок фінансування завершення будівництва житлових об’єктів зі ступенем готовності понад 70 відсотків із застосуванням механізму іпотечного кредитування громадян*. Ним установлено, що житлові об’єкти та їх забудовники визначаються за результатами конкурсу (з елементами аукціону), що проводиться в порядку, установленому Мінрегіонбудом, МФУ та Мінекономіки.

* Див. ком. «Будівництво житла: антикризові порядки держпідтримки» // «БТ», 2009, № 10, с. 4.

І ось тепер порядок проведення такого конкурсу з’явився — наказом, що коментується, затверджено відповідне

Положення.

Положення

визначає процедуру проведення конкурсу з елементами аукціону (далі — конкурс) з метою визначення забудовників для отримання права на держпідтримку на добудовування об’єктів незавершеного житлового будівництва, що відповідають певним вимогам та мають найнижчу ціну 1 кв. м житла із запропонованих.

На підставі інформації міжвідомчої комісії, створеної відповідно до

постанови № 127 для відбору житлових об’єктів незавершеного житлового будівництва зі ступенем готовності понад 70 %, конкурсна комісія публікує оголошення в газеті «Урядовий кур’єр» та розміщує на офіційному сайті Мінрегіонбуду (www.minregionbud.gov.ua) інформацію про оголошення конкурсу не пізніше 15 календарних днів до дати проведення конкурсу.

Загальні умови та вимоги до проведення конкурсу:

— нікому з учасників конкурсу не надаються переваги;

— забороняється встановлення дискримінаційних умов до забудовників, зокрема вимог до забудовників, спрямованих на необґрунтоване обмеження прав забудовників для участі в конкурсі.

Конкурс вважається таким, що відбувся, якщо зареєстровано не менше 2 учасників конкурсу на отримання права на держпідтримку на добудовування об’єктів незавершеного будівництва у відповідному регіоні;

До участі в конкурсі допускаються забудовники, які мають об’єкти незавершеного житлового будівництва, що відповідають вимогам, визначеним

постановою № 127, та пройшли відбір на відповідність цим вимогам згідно з рішенням міжвідомчої комісії з відбору житлових об’єктів. Перелік документів, що подаються конкурсній комісії для участі в конкурсі, наведено в п. 5 Положення. Серед них — витяг із рішення міжвідомчої комісії з відбору житлових об’єктів. У свою чергу, Перелік документів, які необхідно подати до Мінрегіонбуду для підготовки матеріалів до розгляду на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань добудовування об’єктів незавершеного житлового будівництва, наведено в листі Мінрегіонбуду від 17.03.2009 р. № 8/5-395.

Початкова вартість і крок пропозиції визначаються:

 

Регіон

Початкова пропозиція

Крок

 

у %

у кв. м

у грн.

Для м. Києва

За 8000 грн. — 1 кв. м

1 %

0,01 кв. м

80 грн.

Для Київської області

За 7500 грн. — 1 кв. м

1 %

0,01 кв. м

75 грн.

Для м. Севастополя та обласних центрів

За 6000 грн. — 1 кв. м

1 %

0,01 кв. м

60 грн.

 

Переможцями є учасники, які запропонували найбільшу площу житла за запропоновану ціну. При цьому забудовник бере на себе зобов’язання добудувати і ввести в експлуатацію об’єкт будівництва за кошти, обсяг яких визначається з розрахунку ціни, запропонованої ним на конкурсі.

Наказ, що коментується, набрав чинності 16.03.2009 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі