Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Перевірка та звітність суб’єктів «дорогоцінного» ринку

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 23.03.2009 р. № 1519, 31-33010-10-10

Перевірка та звітність суб’єктів «дорогоцінного» ринку

 

1. Мінфін затвердив

Інструкцію про порядок проведення перевірок щодо дотримання законодавства України при здійсненні операцій з дорогоцінними металами та дорогоцінним камінням, якою визначено порядок проведення Державною пробірною службою планових обстежень та планових, позапланових перевірок.

Вимоги цієї

Інструкції є обов’язковими, зокрема, для суб’єктів, які здійснюють операції з дорогоцінними металами та камінням.

Діяльність, пов’язану з коштовностями, перевірятимуть по-новому:

планова перевірка (тривалість не більше 15 робочих днів, а для суб’єктів малого підприємництва — не більше 5 робочих днів) тепер буде масштабнішою, оскільки діяльність суб’єкта перевірятиметься за всіма вимогами, зазначеними в п. 2.7 Інструкції, за останній рік або триваліший період з урахуванням строків проведення останньої перевірки, але не більше 3 років;

позапланова перевірка (тривалість не більше 10 робочих днів, а для суб’єктів малого підприємництва — не більше 2 робочих днів) проводитиметься: за зверненнями фізичних та юридичних осіб, які побачили в діях суб’єкта порушення при здійсненні ним операцій з дорогоцінними металами та камінням, а також за потреби контролю за виконанням суб’єктом розпорядження про усунення порушень, виданого за результатами проведення попереднього планового заходу;

при плановому обстеженні перевірятиметься лише можливість суб’єкта виготовляти відповідну продукцію. Проведення планових обстежень здійснюється за умови письмового повідомлення суб’єкта про це не пізніше 10 днів до дня здійснення обстеження.

Контролери мають право проводити відбір «дорогоцінної» продукції. Крім цього, вони уповноважені складати протоколи про адмінправопорушення.

Наказ

набрав чинності 27.03.2009 р.

2. Господарюючі суб’єкти починаючи з IV кварталу 2008 року зобов’язані подавати до Мінфіну не лише

в паперовому, а й в електронному вигляді Звіт про операції з дорогоцінними металами та дорогоцінним камінням, заповнений за допомогою спеціально розробленого програмного забезпечення, розміщеного на сайті Мінфіну (http://www.minfin.gov.ua/control/publish/article/main?art_id=50491&cat_id=137416).

Для складання

Звіту за І квартал 2009 року Мінфін розмістив оновлення програмного забезпечення, що складається з двох частин.

Господарюючі суб’єкти зобов’язані надсилати

Звіт до Мінфіну поштою в паперовому вигляді на адресу: 01008 м. Київ, вул. Грушевського, 12/2. В електронному вигляді Звіт обов’язково слід надіслати на адресу: Nakaz894@mіnfіn.gov.ua. За відсутності можливості надіслати звіт електронною поштою його необхідно зберегти на магнітному носії (диск, дискета) і відправити поштою разом з паперовим примірником.

(Наказ Міністерства фінансів України від 22.12.2008 р. № 1519, лист Міністерства фінансів України від 23.03.2009 р. № 31-33010-10-10/)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі